2.3.2017

2016: LETO GINA

Gin je bil prav gotovo najbolj uspešna pijača leta 2016. Wine & Spirit Trade Association je tako leto 2016 dejansko razglasila kar za leto gina. 


Še šesto četrtletje zapored gin prikazuje dvoštevilčno rast prodaje, ki močno presega ostale tipe žganih pijač. Uspeh se kaže tudi v odprtju kar 40 novih destilarn v Veliki Britaniji, ki naj bi zadostile velikemu povpraševanju na trgu.

Med najbolj uspešnimi znamkami gina je gotovo Monkey 47, ki je lani uspel preskočiti kar dve mesti na lestvici najbolj prodajanih znamk gina in se tako nahaja na vrhu lestvice Top trending brand in na šestem mestu lestvice najbolj prodajanih znamk.

Metodologija

The Drinks International Annual Bar Report je v sodelovanju z vodji, glavnimi barmani in lastniki barov izvedla raziskavo in objavila letno poročilo nakupnih navad najboljših barov na svetu.

Sodeloval je vzorec 108 različnih barov, ki so se pojavili na najboljših 250 mestih prestižne lestvice »World’s 50 Best Bars«, ki je sedaj v lasti podjetja William Reed Business Media. Točaje so prosili, da razvrstijo njihove tri najbolj prodajane artikle v vsaki kategoriji. Poleg tega pa so jih zanimali tudi artikli, ki se morda ne prodajajo v največjih količinah, pač pa so trenutno zelo popularni. Tu nastopijo znamke v vzponu. To so znamke, za katere je vedno več povpraševanja, tako na račun ustnega izročila kot na račun priporočila barmanov.

Za več podatkov o metodologiji obiščite to stran.

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več