Aberlour A'Bunadh – najboljši viski po ocenah IWSC

7.9.2020

Aberlour A'Bunadh – najboljši viski po ocenah IWSC

Po ocenah IWSC (International Wine & Spirit Competition) velja Aberlour A'Bunadh za svetovno najbolje ocenjeni viski.


Aberlour viski je eden najbolj cenjenih Speyside maltov, ki je med poznavalci viskija dosegel kultni status. O kakovosti in edinstvenosti okusov Aberlour A'Bunadh pričajo številne pozitivne ocene kvalificiranih poznavalcev viskija:

»Viski odlikuje uravnotežena kombinacija sladkih, sadnih in cvetličnih arom. Medene note s sledovi oreščkov ter mešanica okusov ingverja in vanilijeve kreme poustvarjajo specifičen karakter viskija Aberlour.«


Ustanovitev prvega Aberlourjevega obrata sega v leto 1826. Zaradi uničujočega požara je bila proizvodnja viskija začasno onemogočena. Leta 1879 pa so obnovitveni ukrepi omogočili ponovni razvoj viskija, nastalega na podlagi originalnega recepta. Destilarno Aberlour je leta 1879 ustanovil in James Flaming. V destilarni so viski poimenovali A'Bunadh, kar v gelščini pomeni original.

Viski slovi po svoji sladkosti in dvojnem staranju v šeri ter novih sodih iz evropskega hrasta. Tovrstna kombinacija poskrbi za uravnoteženost okusov in zlato jantarjevo barvo pijače. Izdelava poteka po tradicionalnih metodah brez hladne filtracije in drugih postopkov. Rezultat unikatnega procesa izdelave je kremast enosladni viski s sadno začinjenim priokusom. Spoznajte še druge okuse Aberlour viskijev.

Aberlour 12. Y. O.

Aberlour 12. Y. O. je bogat viski izrazito sladkastih arom s pridihom rdečega jabolka. Dvojno staran viski bogatijo sadni okusi v kombinaciji z grenko in pikantno začinjenostjo.


Aberlour viski je prejel številne nagrade, med drugim: IWSC, Concours Mondial Bruxelles, International Spirit Challenge … Slednje pričajo o njegovi kakovosti, priljubljenosti in specifičnosti okusov.


V Sloveniji sta na voljo: ABERLOUR 12 Y.O., ABERLOUR A’BUNADH.

Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več