22.12.2016

Absolut Art Award 2017

Žirija in kandidati so izbrani. Spoznajte Absolut Art Award 2017.Žirija in kandidati so izbrani.
Spoznajte Absolut Art Award 2017.


Z več kot tridesetletnim uspešnim sodelovanjem s skupinami oboževalcev Andyja Warhola, Rosemarie Trockel, Keith Haring in naših barskih pultnih umetnin, ki so razkropljene in postavljene po vsem svetu (nazadnje v Ibizi, Berlinu, Kopenhagnu in Bogoti), naša zaljubljenost v svet umetnosti ostaja in je močnejša kot kadar koli prej.

Eden od načinov, kako to dokazati, je naš dogodek Absolut Art Award. Od leta 2009 strmimo k prizadevanju in podpori dejavnosti in stvaritvev najbolj zanimivih vizionarjev našega časa. Absolut Art Award ponuja večjo prepoznavnost kot večina nagrad. Zagotavlja edinstveno priložnost, da projekti in sanje zaživijo svoje življenje - brez vsakršnih gospodarskih omejitev.


Zmagovalec kategorije »Art Work« za umetniško delo prejme denarno nagrado v višini 20.000 € in letni proračun v višini 100.000 €, za izvajanje in razstavljanje novih del ali projektov.

Zmagovalec kategorije »Art Writting« pa prejme denarno nagrado v višini 20.000 € in štipendijo v višini 25.000 € za raziskovalne namene in realizacijo novih projektov.

V kategoriji »Art Work« je nominiranih 39 kandidatov. Med nominiranci so umetniki sodobnih umetnostnih vozlišč, kot so Indija, Gana, Iran, Južna Koreja in Bangladeš, kot tudi umetniki iz območij s trdno določenimi temelji umetniške scene. Nominiranci so iz starostne skupine od 24 do 52 let in vključujejo tako priznane umetnike kot tudi tiste mlade in še neuveljavljene umetnike.

Deset pisateljev iz sedmih različnih držav, ki že imajo izkušnje v sodelovanju z nami in že raziskujejo na umetnostnem področju, pa je bilo izbranih v kategoriji »Art Writting«. Ta element nagrade potrjuje in nadaljuje našo dolgoletno podporo in prizadevanje za razvoj kritične teorije in vzgojo umetniškega diskurza.


Letos pa smo uvedli tudi novo kategorijo »Emerging Artist Award«, v katero spadajo umetniki, ki delujejo in ustvarjajo izven okvirjev in bodo v prihodnosti pretresali svet umetnosti.


Celoten seznam nominirancev si lahko ogledate tukaj. Ožji izbor petih finalistov iz obeh kategorij »Art Work« in »Art Writting« pa bo objavljen v mesecu januarju 2017. Vse finaliste bo izbrala žirija, ki ji predsednikuje Daniel Birnbaum.
Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več