Absolut povratek

22.10.2019

Absolut povratek

Absolut želi ustvariti bolj odprt svet s spodbujanjem ustvarjalnosti za doseganje napredka. Z lansiranjem najnovejše steklenice omejene izdaje Absolut upa, da bo spodbudil recikliranje in bolj trajnosten življenjski slog z manj negativnega vpliva na naš planet. Nova steklenica je narejena iz več kot 41% recikliranega stekla, tako kot vse steklenice Absolut.

Trajnost je že dolga leta del poslanstva Absoluta, ki si prizadeva za bolj trajnosten svet, v katerem se viri uporabljajo znova in znova, kar koristi lokalnim gospodarstvom, skupnostim in ekosistemom. V skladu s to misijo Absolut predstavlja novo steklenico z omejeno izdajo, ki je tako kot vse steklenice Absoluta narejena iz več kot 41% recikliranega stekla. Absolut vidi moč in lepoto v odpadkih in verjame, da lahko z malo ustvarjalnosti vsi dosežemo, da se nekaj neželenega vrne nazaj v novi obliki.

Ta kampanja je del blagovne znamke, Ustvari boljši jutri še nocoj ("Create a Better Tomorrow, Tonight"). Absolut želi ustvariti bolj odprt svet s spodbujanjem ustvarjalnosti za doseganje napredka. To je izjava o odgovornosti in zavezanosti, da si vsak dan prizadevamo k izboljšavam, saj Absolut meni, da bi morale prav vse blagovne znamke delovati trajnostno in pregledno, da bi ustvarile boljši svet. Absolut tako želi navdihniti vse, da bi se pridružili gibanju #RecyclingHero.

Henrik Ellstrom, direktor za strategijo in inovacije pri Absolutu, pravi: "Absolut se že vrsto let zavezuje k trajnostnim proizvodnim metodam; in mi smo navdušeni, da bomo to zavezo in še posebej naša prizadevanja za recikliranje prvič obeležili z izdajo nove steklenice. Verjamemo, da mora vsaka steklenica imeti drugo življenje; in naša nova omejena izdaja je čista manifestacija tega prepričanja. Upamo, da bo naša nova krožna življenjska akcija navdihnila več ljudi h kreativnim pristopom za zmanjšanje odpadkov."

Absolut je ob predstavitvi nove steklenice omejene izdaje sodeloval tudi pri ustvarjanju vodnika po krožnem bivanju skupaj s kolektivom navdihujočih somišljenikov v trajnostni in kreativni industriji. Vodnik združuje namige, vpoglede in anekdote, ki so jih delili zerowaste "vplivnica" Lauren Singer, okoljska novinarka Lucy Siegle in številni drugi napredni ustvarjalci. Rezultat je enostavno sledljiv načrt, ki nas podpira na poti k bolj krožnemu življenjskemu slogu.

Tina Robertsson, vodja trajnostne učinkovitosti v podjetju Absolut, pravi: "Vemo, da ima Zemlja le omejeno količino virov in da moramo vsi prevzeti več odgovornosti za svoje delovanje in odločitve v vsakdanjem življenju. V podjetju Absolut smo odločeni, da prispevamo svoj del. Prav tako želimo še naprej osveščati potrošnike o tem, kaj počnemo in kako lahko tudi sami manj vplivajo na naše dragoceno okolje. V podjetju Absolut smo ponosni na svojo filozofijo proizvodnje En vir ("One Source"), saj si prizadevamo doseči bolj krožen način proizvodnje, pri čemer se na odpadke gleda kot na vir in del neprekinjenega cikla prozvodnje. Kolikor je mogoče, recikliramo in ponovno uporabljamo in verjamemo, da lahko z malo kreativnosti dosežemo pozitivne spremembe in najdemo moč in lepoto v odpadkih, kar na koncu zmanjša negativni vpliv, ki ga imamo na naš planet, in ustvarja boljši jutri za prihodnje generacije."

Nova steklenica omejene izdaje bo na voljo v več kot 80 državah od oktobra 2019.

Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več