16.7.2015

BALLANTINE'S BRASIL: VISKI IZ ŠKOTSKE V DUHU BRAZILIJE

Stoletna prodaja Ballantine's viskijev v Braziliji je podjetje
prepričala, da vključi ljubezen Brazilcev do limete v pijačah tudi v
svoj viski. Nastala je popolnoma nova pijača - Ballantine's Brasil.


Ne zgodi se pogosto, da pri Ballantine's predstavijo povsem novo pijačo. Kaj je pravzaprav Ballantines's Brasil? Ballantine's Brasil je novi član družine Ballantine's in predstavlja zanimivo fuzijo škotske tradicije in brazilskega temperamenta. Delikatna kombinacija poživljajočih citrusov z nežnim dotikom vanilije zagotavlja gladek okus, kjer se sladki in kremasti okusi škotskega viskija odlično dopolnjujejo z osvežujočo limeto.

Limeta prihaja prav iz Brazilije, zato ni presenetljivo, da Brazilci že desetletja uporabljajo limete v pijačah. Pri Ballantine's so se odločili ustvariti nekaj novega in drugačnega ter jih tako počastiti. Sočna in osvežilna limeta odlično dopolnjuje okus viskija, zato so se pri Ballantine's odločili oplemenititi svoj slavni viski. Vonj Ballantine's Brasil preveva tako scent limete, kot tudi nežen vonj arome vanilije in limetine lupine, iz katere je Ballantine's Brasil tudi narejen.

PRI BALLANTINE'S SO SE ODLOČILI POČASTITI BRAZILSKO TRADICIJO Z UVEDBO VISKIJA S POŽIVLJAJOČO LIMETO IN NEŽNIM DOTIKOM VANILIJE.

Toda kaj je tako posebnega v Ballantine's Brasil? Razlikovanje od drugih pijač, ki vsebujejo citrusne note je v tem, da pri Ballantine's uporabljajo samo limetino lupino, ki pa je bogatejšega okusa, kot je sam sok limete. Nežno olupljeno lupino limete položijo na dno sodov in pustijo, da alkohol iz nje privabi vso naravno bogastvo okusa, ki ga premore. Šele takrat je vse pripravljeno za pitje.

Ballantine's Brasil je odličen tudi za mešanje s številnimi drugimi okusi. Prav zato so pri Ballantine's ustvarili poseben koktejl imenovan "Highland Samba", ki je sestoji iz Ballantine's Brasil in gazirane pijače z limono. Koktajl postrežemo z ledom in dvema rezinama limete. Oblikovali pa niso samo tega koktajla, vendar še štiri druge edinstvene koktajle; "Glen Rio", ki povezuje Ballantine's Brasil in jabolčni sok v kombinaciji s sveže stisnjenimi limetami; "Caledinho", mešanica Ballantine's Brasil, sveže iztisnjenih limet in sladkorja, "Flower O'Brasil'', ki vsebuje sestavine Ballantine's Brasil, iztisnjenih limet in bezga ter "Glen Coco", ki je podoben koktajlu ''Caledinho'' vendar mu dodamo še kokos.

Vsaka od teh pijač vas bo ponesla v daljno deželo "Carioca" in vam dala občutek, da ste na plaži v Riu, medtem ko vas pozdravlja zvok dud in v ozadju sončni zahod, ki prinaša vročo večerno zabavo z edinstvenim Ballantine's Brasil.

Slainte mhath ... Saude ... Na zdravje!

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več