22.9.2015

BALLANTINE'S PREDSTAVLJA VESOLJSKI KOZAREC

Prvi viski kozarec, narejen posebej za breztežno stanje.
Letos so se pri Ballantine's lotili oblikovanja kozarca z namenom, da bi lahko v prihodnosti ob viskiju uživali tudi v vesolju. Z navdušenjem so predstavili prototip »Ballantine's Space Glass«, ki je bil zasnovan in preizkušen v nemškem Bremnu, in sicer v breztežnostnem prostoru ZARM Drop Towerja.Ukrivljena oblika vesoljskega kozarca je zasnovana tako, da se z rožnato-zlato podlago lepo prilega dlani, kar ji daje sicer občutek teže tukaj na Zemlji, ki pa v vesolju seveda izgine.

Zlato se pogosto uporablja v vesoljski tehnologiji, saj odbija sevanje sonca, v našem primeru pa tudi preprečuje, da bi kozarec vplival na okus viskija. Rožnato-zlata barva hkrati spominja na baker, ki se uporablja v procesu destilacije viskija, in s tem poudarja bogato zgodovino blagovne znamke Ballantine's.Preden se bo Ballantine's-ov vesoljski kozarec dejansko uporabljal v vesolju, lahko mine več let, desetletij ali stoletij. Zato so pri Ballantine's iskali načine, kako lahko podoben vesoljski občutek doživite kar tukaj, na Zemlji. S tem v mislih je Sandy Hyslop, mojster mešanja, oblikoval posebno serijo škotskega viskija, prav v ta namen.
BALLANTINE'S SPACE BLENDED: ZASNOVAN ZA UŽITEK TUKAJ NA ZEMLJI.

Vonj:
Note sladkega medu in kremaste vanilije se mešajo z dišečimi klementinami in ječmenovi sladkorčki s pridihom začimb.

Okus:
Viski napolni usta z medenim okusom, okusimo pa lahko tudi hrustljavo sladko karamelno jabolko in mehke Edinburške cimetove sladkorčke. Zagotavlja bogat in kompleksen okus.

Pookus:
Uravnoteženo sladek in neverjetno gladek, s pridihom začimb.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več