22.9.2015

BALLANTINE'S PREDSTAVLJA VESOLJSKI KOZAREC

Prvi viski kozarec, narejen posebej za breztežno stanje.
Letos so se pri Ballantine's lotili oblikovanja kozarca z namenom, da bi lahko v prihodnosti ob viskiju uživali tudi v vesolju. Z navdušenjem so predstavili prototip »Ballantine's Space Glass«, ki je bil zasnovan in preizkušen v nemškem Bremnu, in sicer v breztežnostnem prostoru ZARM Drop Towerja.Ukrivljena oblika vesoljskega kozarca je zasnovana tako, da se z rožnato-zlato podlago lepo prilega dlani, kar ji daje sicer občutek teže tukaj na Zemlji, ki pa v vesolju seveda izgine.

Zlato se pogosto uporablja v vesoljski tehnologiji, saj odbija sevanje sonca, v našem primeru pa tudi preprečuje, da bi kozarec vplival na okus viskija. Rožnato-zlata barva hkrati spominja na baker, ki se uporablja v procesu destilacije viskija, in s tem poudarja bogato zgodovino blagovne znamke Ballantine's.Preden se bo Ballantine's-ov vesoljski kozarec dejansko uporabljal v vesolju, lahko mine več let, desetletij ali stoletij. Zato so pri Ballantine's iskali načine, kako lahko podoben vesoljski občutek doživite kar tukaj, na Zemlji. S tem v mislih je Sandy Hyslop, mojster mešanja, oblikoval posebno serijo škotskega viskija, prav v ta namen.
BALLANTINE'S SPACE BLENDED: ZASNOVAN ZA UŽITEK TUKAJ NA ZEMLJI.

Vonj:
Note sladkega medu in kremaste vanilije se mešajo z dišečimi klementinami in ječmenovi sladkorčki s pridihom začimb.

Okus:
Viski napolni usta z medenim okusom, okusimo pa lahko tudi hrustljavo sladko karamelno jabolko in mehke Edinburške cimetove sladkorčke. Zagotavlja bogat in kompleksen okus.

Pookus:
Uravnoteženo sladek in neverjetno gladek, s pridihom začimb.

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več