Monkey 47

31.3.2021

Monkey 47

Njihova zgodba se prične v 40 ih, ko je Montgomery “Monty” Collins za Royal Air Force prejel novo pozicijo v Berlinu.

Ob prihodu je bil šokiran nad stanjem Berlina in se zavzel, da bo pomagal pri obnovi velemesta. S tem namenom se je predal obnovi Berlinskega zoo-ja, kjer je skozi čas postal sponzor opice Max-a. Njun odnos se ne konča pri njegovi pomoči z obnovo.

Po uspešni karieri pri Royal Air Force se je Monty preselil v Black Forest, kjer je sprva želel postati urar, ampak je kmalu ugotovil, da nima ravno veliko talenta. Svoj čas je usmeril v manjši penzion pod imenom “The Wild Monkey”, ki je dobil svoj ime po njegovi posvojeni opici Max.

Black Forest je bil od nekdaj znan po destilaciji sadnih likerjev. Monty je združil to zgodbo s svojim navdušenjem nad ginom in ustvaril “Schwarzwald Dry Gin”. Skoraj štiri desetletij kasneje (2006) je zgodbo ponovno odkril Alexander Stein, ki pa je slučajno prihajal iz družine destilarjev.

Monty-eva zgodba ga je popolnoma fascinirala in odkar je prvič slišal zanjo je bil obseden z idejo, da osveži star recept in ustvari Black Forest gin, čigave arome bi prihajale iz lokalno pridelanih sestavin.

Alexander kljub družinski zgodovini, sam ni bil poznavalec pridelave gina. S tem namenom je našel destilatorja Christoph Kellerja in po dveh letih trdega dela sta se odločila za popoln recept za njun gin.

Klasičen suhi gin interpretiran na čisto novi in ekscentričen način. Kar 47 sestavin se je znašlo v receptu za Monkey 47, vključno s šest različnih vrst poprov, mandelj, kamilica, limonina verbena, koriander, brusnice, hibiskus, muškatni orešček, pomelo, šipek, … ufff - seznama ni konec!

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več