BEEFEATER LONDON

11.5.2020

BEEFEATER LONDON

Beefeater džin s subtilno noto citrusov in sadja omogoča kompleksnost originalne recepture in procesa destilacije ter poskrbi za večdimenzionalnost značaja pijače.

Londonska destilarna se upravičeno ponaša z največkrat nagrajenim džinom na svetu. Beefeater – najpomembnejši londonski suhi džin – bogatijo skrbno izbrane avtentične sestavine in njihove citrusne note.

Ustanovitelj omenjenega džina je James Burrough, ki je s svojo proizvodnjo začel leta 1820. Znamka je dobila ime po čuvajih kraljeve palače Tower of London, imenovanih Beefeaters. Drzen in izrazit okus džina postavlja visoke standarde kakovosti in svoj ugled upravičuje v izbranem okusu kakovostnih sestavin.
Farmacevtsko znanje je Burrough uporabil pri kombiniranju alkohola s številnimi aromami plodov. Odtlej džin odlikujejo skrbno izbrane sestavine. Originalni recept Jamesa Burrougha je vseboval 9 naravnih sestavin, vključno z brinovimi jagodami, koriandrom, limonino in pomarančno lupino, korenino in cvetovi angelike, mandlji, peruniko in sladkim korenom.
Destilacijski process omenjenega džina se razlikuje od preostalih, saj so v tem primeru rastlinske sestavine dodane žitnemu destilatu že 24 ur pred začetkom postopka destilacije. Ta način obdelave ostaja do danes nespremenjen in sledi originalnemu receptu.


Beefeater ostaja edini mednarodni premium džin, ki je še vedno destiliran v osrčju britanske prestolnice – v destilarni Kennington.

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več