25.1.2017

Blender’s Dog

Vrhunsko uravnotežen celovit viski, ki ga določa karamelni priokus s ščepcem cvetličnih začimb in taninov, katere je uskladil glavni mešalec Billy Leighton.

Čeprav ne moremo jamčiti za ubranost njegovega petja, je naš glavni mešalec Billy Leighton nedvomno talent za ustvarjanje harmoničnosti v poslu. Naša skladišča so do roba napolnjena s celo vrsto sodov, v katerih poteka zorenje viskija, Billy pa je tisti, ki določi, katere vsebine sodov se bodo med seboj najlepše dopolnile.

Občutek za okus je Billyjev najpomembnejši adut, toda ker ime "Blender's Palate" (mešalčeva paleta) ne steče tako lepo z jezika, smo ta viski poimenovali po njegovem drugem najpomembnejšem delu kompleta. "Dog" je pripomoček, s katerim mešalec iz soda jemlje vzorce viskija. Zvest svojemu imenu, "dog" oz. "pes" mešalcu vedno stoji ob strani. Zaradi dolgoletnih izkušenj in znanja Billy dobro ve, kaj se skriva v vsakem sodu, vendar pri izdelavi viskija ni prostora za ugibanje, zato tukaj vskoči "dog". Nekatere stvari pač moramo poskusiti sami.

Blender’s Dog je popolno ravnovesje med žgano pijačo, lesnimi aromami in časom zorenja. Billy je ustvaril bogato, zaokroženo aromo viskija, pri kateri takoj zaznamo sladkobo karamele, medtem ko pikantna kombinacija začimb in taninov prispeva k izjemno dolgotrajnemu pookusu.

Destilarji skrbijo, da so vse pomembne stvari v kotlu, sodarji so obsedeni s sodi, mešalci pa morajo poznati najboljše iz obeh svetov. Pri tem viskiju so v ospredju predvsem tovrstne veščine.

Proizvodnja viskija zahteva precejšno mero znanosti, toda mešanje je čista umetnost.


Vonj: od nežnih citrusnih not do arom ananasa, manga in kivija z dodatkom fig in dateljnov. Zaznali boste kanček orehove note, pri čemer bo vonj zaokrožil pridih staranih ameriških in španskih sodov vanilje in praženega hrasta.

Okus: usta zapolni bogat zaokrožen kremast okus, pri katerem začutimo sladkobo karamele, takoj zatem pa okusimo še rahlo pikantnost dodanih začimb. Sočen okus po sadju poskrbi za harmonijo okusov, medtem ko hrastovo oglje z nežnim dodatkom tanina celotnemu okusu doda piko na i.

Pookus: izjemno intenziven, saj okus slastnih sadežev le počasi zbledi.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več