Chivas Brothers predstavlja svojo največjo kolekcijo enosladnikov

1.8.2019

Chivas Brothers predstavlja svojo največjo kolekcijo enosladnikov

Pri Chivas Brothers so pod imenom Secret Speyside Collection izdali izbor 15 redkih enosladnih viskijev iz štirih manjših a zelo priznanih destilarn s področja Speyside, Škotska.

The Secret Speyside Collection je skrbno izbrana zbirka 18-30 let starih viskijev, ki so izbrani iz štirih znanih destilarn s področja Speyside. Vsaka od teh destilarn ima svojo bogato in edinstveno zgodovino, ki jo bodo lahko odkrili pravi ljubitelji enosladnikov.

Zaželena kolekcija s petnajstimi steklenicami je sestavljena iz po treh redkih enosladnikov iz destilarn Glen Keith, Longmorn in Braes of Glenlivet. Kolekcija je nato dopolnjena s še šestimi enosladniki iz destilarne Caperdonich, ki je svoj zadnji enosladnik destilirala leta 2002, preden je leta 2011 dokončno zaprla svoja vrata.

Secret Speyside je prva tovrstna zbirka znamke Chivas Brothers, ki bo poznavalcem enosladnikov ponudila edinstveno priložnost, da odkrijejo in naberejo nekaj skritih zakladov iz srca regije Speyside, ki so bili v preteklosti le redko na voljo.

Alan Winchester, Chivas Brothers:
"Speyside je s svojo bogato viski dediščino v čudoviti škotski pokrajini prava skrinja zakladov škotskega viskija in prepreden s številnimi zgodbami. Upravljanje te zbirke je bilo pravo delo ljubezni za našo ekipo; vsebina je bila ročno izbrana, da bi lahko osvetlila nekaj redko izpostavljenih destilarn, njihove redke sladnike in edinstveno zgodovino. Vsak poznavalec viskijev bo v tem izboru svetovnega razreda našel nekaj novega, kar dokazuje širino okusa in značaja, ki jo lahko dosežejo Speyside destilarne."


Odkrijte destilarne zbirke Secret Speyside

Caperdonich - izginula destilarna

Ta zbirka vsebuje edine še razpoložljive enosladnike iz te destilarne, ki so jo leta 2011 porušili opeko za opeko. Viskiji iz te "izginule destilarne" ponujajo redko priložnost za odkrivanje in primerjavo šotiranih in nešotiranih sladnikov enake starosti (21 in 25 let) iz iste destilarne.

Iz Caperdonicha prihaja šest viskijev, polovica od teh je bila šotiranih. Izbor šotiranih vključuje 18-letnika, 21-letnika in 25-letnika, izbor nešotiranih pa 21-letnika, 25-letnika in 13-letnika. Letos oktobra bo na police stopil še nešotirani 30-letni enosladnik.

Longmorn - pionirska destilarna

Longmorn je ena najbolje varovanih škotskih skrivnosti, ki ga destilarji, mešalci in poznavalci že dolgo uvrščajo v najvišji svetovni razred. Trije viskiji iz Longmorna v tej kolekciji so 18-letni, 23-letni in 25-letni enosladnik bogatega in intenzivnega okusov.

Glen Keith - destilarna novih mejnikov

Glen Keith je bila prva Speyside destilarna, zgrajena v 20. stoletju. Destilarna je nastala na ruševinah starega mlina na bregovih reke Isle, ki slovi po izredno čisti vodi. Trije viskiji iz Glena Keitha v tej zbirki so 21-letni, 25-letni in 28-letni enosladnik.

Braes of Glenlivet - oddaljena destilarna

To je prvo uradno polnjenje ene najvišje ležečih destilarn v Speyside-u. Ko zapade sneg, najprej pobeli prav griče okoli Braes of Glenlivet. Odmaknjeno destilarno ponoči nadzira samotni čuvaj in je prepuščena na milost in nemilost divjim škotskim vremenskim pogojem.

Trije gladki in uravnoteženi viskiji iz skupine Braes of Glenlivet v tej kolekciji so 25-letni, 27-letni in trdi 30-letni enosladnik.

Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več