Chivas Master - bartenderji z vsega sveta so se pomerili v mešanju koktajlov

10.9.2019

Chivas Master - bartenderji z vsega sveta so se pomerili v mešanju koktajlov

Vsako leto skupina nadarjenih barmanov pospešeno trese, tlači in meša
pijače, da bi se pregrizli do naslova svetovnega Chivas mojstra, in tudi
letos ni bilo nič drugače. To leto je tako zaželeno krono osvojil Sebastian Cichowlas z Nizozemske.

Po zmagah na lokalnih tekmovanjih po vsem svetu je v Veliko Britanijo odpotovalo 14 finalistov, ki so tam opravili vrsto izzivov in delavnic, ki so vključevali tako pripravo klasičnih koktajl mešanic, slepe degustacije in lastne koktajl recepte.

Za zadnji izziv pa so sodniki izbrali tri finaliste, ki so za eno noč vodili delovanje treh pop-up barov, odprtih samo za profesionalce v industriji in zainteresirano javnost.

Letošnji sodniki so ves teden preverjali stvaritve finalistov, hkrati pa tudi vodili mojstrske tečaje, kjer so udeležence naučili neprecenljivih veščin za svojo kariero.

Chivas

Letošnji sodniki:

  • Alastair Burgess – direktor večkrat nagrajenega bara Happiness Forgets - ki je že sedem let eden izmed 50 najboljših barov na svetu in se ponaša s preprostimi a okusnimi koktajli.
  • Marcis Dzelezainis – večkrat nagrajeni barman.
  • Monica Berg – nedavna zmagovalka mednarodnega nagradnega šova Točaj leta.

Poleg Sebastiana sta se v finale uvrstila še June Baek iz Singapurja in Gui Ferrari iz Brazilije. Na koncu pa so prevladale Sebastianove fantastično uravnotežene pijače, njegove izjemne veščine in karizma.

Njegov neonski tematski pop-up bar Pirouettes je postregel z dvema okusnima koktajloma – živahno pijačo iz ananasa z začinjenim Chivasom Mizunaro, imenovano Electrolight, in z mehurčkastim koktajlom Footloose, kjer je kot osnova služil klasični Chivas 12.

Oblečeni v trenirkah in neonskih jopičih v stilu 80-ih, so se Sebastian in njegova ekipa (s kolegi finalisti iz celega tedna) izkazali za pravo uspešnico pri množici, katere glasovi so pripomogli h končni zmagi.

Sebastian in njegova ekipa (Lisander Lara Peña - Dominikanska republika, Paolo Silvestri - Združeni arabski emirati, Vince Smart - Združeno kraljestvo in Barbora Švihlová - Češka) se bodo decembra predstavili še v Šanghaju, kjer bodo svoje stvaritve postregli na Drinks Magazine Bar Awards.

 pop-up bar Pirouettes

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več