NOVO - Chivas Regal Mizunara

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Prvi Škotski whisky na svetu, ki je selektivno staran v sodih hrasta mizunara.

Chivas Regal, prvi luksuzni viski na svetu, je napovedal lansiranje viskija Chivas Regal Mizunara v Sloveniji. Chivas Regal Mizunara je bil prvi škotski viski na svetu, ki je bil selektivno staran v iskanih sodih iz japonskega hrasta Mizunara, in je predstavljal nov mejnik v inovativni pripravi viskija, ko je bil prvič predstavljen leta 2013 izključno na Japonskem. Po uspehu na Japonskem ter nato v Franciji in na Tajskem, bodo zdaj ljubitelji viskija v Sloveniji lahko izkusili ta edinstven okus viskija Chivas Regal Mizunara. Postopek izdelave viskija Chivas Regal Mizunara je zelo prilagojen in pri procesu končnega staranja vključuje sode iz hrasta Mizunara. Ti sodi, izdelani iz dreves, ki izvirajo iz Japonske, so izjemno redki in so znani zaradi svoje znacilne poroznosti – zaradi česar so viskiji, dokončani v sodih Mizunara, med najbolj zaželenimi med mojstri mešanja in zbiralci viskijev.

"Med mojstri mešanja so sodi iz hrasta Mizunara zelo cenjeni zaradi dveh glavnih razlogov: prvič so neverjetno redki; in drugič, ko so pridobljeni, predstavljajo kompleksne izzive za staranje viskija. Porozna narava hrastovega lesa posledično močneje vpliva na okus, pridobljen iz sodov, kar pomeni, da je treba kakovost vsake serije natančno in individualno oceniti. Če pa proces usvojimo, je nastali viski resnično edinstven, kot je prikazal viski Chivas Regal Mizunara. Upam, da bodo ljubitelji viskija uživali v tej zares značilni, luksuzni mešanici, ki predstavlja novo izkušnjo v ponudbi Chivas Regal in primeren škotski poklon temu izjemnemu japonskemu hrastu."

Sandy Hyslop, mojster mešanja v podjetju Chivas Brothers

Kot mešanica najboljših enosladnih viskijev in viskijev iz žit ima Chivas Regal Mizunara bogat in saden vonj, z aromami hruške in pomaranče, okus pa je gladek in bogat z medeno sladkobo in notami lešnika. Sodi iz hrasta Mizunara so cenjeni zaradi subtilnega, a značilno začinjenega zaključka, pri čemer viski Chivas Regal Mizunara izkazuje ta edinstven vpliv na gladek, radodaren profil okusa hišnega sloga Chivas.

VONJ:

Bogat in saden, z aromami hruške in pomaranče.

OKUS:

Gladek in bogat z medeno sladkobo in notami lešnika.

ZAKLJUČEK:

Subtilen, a značilno začinjen.


Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več