CHIVAS REGAL – sinonim za najboljši viski

7.8.2020

CHIVAS REGAL – sinonim za najboljši viski

Chivas viski je več kot samo pijača. Od prefinjenosti destilacije do dolgotrajnih postopkov mešanja se ta spremeni v kombinacijo popolnih okusov. Chivas Regal ponuja raznolik repertoar viskijev, namenjenih tako novincem kot tudi poznavalcem.

Podjetje Chivas Brothers sta v mestu Aberdeen na Škotskem ustanovila brata John in James Chivas. Upoštevajoč tradicijo staršev in starih staršev sta svojo kariero posvetila industriji viskijev. Začetki njunega podjetja segajo v leto 1801. Izumitelja veljata za pionirja mešanja pijač. Leta 1843 sta prejela dovoljenje za oskrbo kraljevega sodišča Royal Warrant.

Tako se je dober sloves znamke razširil po vsej Škotski in prepričal številne ljubitelje viskija po svetu. Kljub dolgi tradiciji si Chivas še zmeraj prizadeva za nadaljnji razvoj blagovne znamke – potovanje bratov Chivas še zdaleč ni končano.

Vsak Chivas viski z edinstveno formulo pooseblja svoje specifike in opredeljuje svojevrsten značaj, aromo in okus. Ne veste, katerega izbrati? V pomoč vam bo spodnji sestavek – ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen pivec – za vas imamo bogato ponudbo, ki vas ne bo pustila "suhih ust".

VISKI ZA ZAČETNIKE

Za vse, ki v svet viskija šele vstopate, priporočamo viski z »gladkim zaključkom« in sladkastim priokusom. Prav zaradi tovrstne želje po »gladkem« okusu sta brata John in James Chivas pričela z mešanjem viskijev.

Chivas 12 Y. O. je idealna izbira za vse, ki zagovarjate omenjene kriterije.

Tudi ingverjevo pivo je odlična izbira za začetnike, saj omili okus in poskrbi za osvežitev. Viski se dobro obnese tudi kot osnovna sestavina za cocktaile. Univerzalna izbira za poznavalce in začetnike je Whiskey Sour. Kislost limon uravnoteži okus viskija, za kremasto strukturo pa poskrbi beljak.

Chivas Mizunara se ponaša s sadnimi in začinjenimi notami, ki nežno obogatijo okus.

VISKI ZA IZKUŠENE

Izkušeni pivci cenijo bogate palete arom, zato prisegajo na dimljene mešane viskije. S kar 85 notami okusov se lahko pohvali Chivas 18 Y. O.

Prestižen Chivas Ultis bo zadovoljil še najzahtevnejše ljubitelje viskija. Enosladniki bodo poskrbeli za nepozaben okus. Sadno-sladkaste note v kombinaciji z medenimi okusi bodo ustvarile nepozabno izkušnjo. Priporočamo, da viskiju ne dodajate ledu, saj boste tako aromam omogočili, da se izrazijo v vsej svoji polnosti.

Old fashioned se odlično obnese v cocktail pijačah. Vse, kar boste potrebovali za cocktail klasiko, sta grenčica in pomarančna lupina. S tem bo pijača očarala v vsej svoji polnosti.

Chivas XV
je primeren za posebne priložnosti. Njegovo dolgotrajno staranje poteka celih 15 let.

Chivas Extra vas bo navdušil z naborom okusov, nastalih s postopkom staranja, v posebnih Oloroso sodih.

Izberite svojo najljubšo kombinacijo okusov in se prepustite razvajati viskijem Chivas.

V Sloveniji so zaenkrat na voljo:

CHIVAS REGAL 12 Y.O., CHIVAS REGAL XV 15 Y.O., CHIVAS REGAL 18. Y.O., CHIVAS REGAL 25 Y.O., CHIVAS REGAL EXTRA 13 Y.O., CHIVAS REGAL ULTIS.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več