25.1.2017

Cooper’s Croze

Skrbno izdelan viski, ki časti bogastvo in lepoto lesa, ustvarjen pod vodstvom glavnega sodarja Gera Buckley-ja. Krasijo ga sladkost vanilje, bogati sadni okusi, cvetlične in začimbne note ter neizogiben vpliv hrasta.

Večina ljudi sploh ne vidi razlike med sodi, a Ger Buckley, naš glavni sodar, je popolno nasprotje tega. Ger, ki je predstavnik že pete generacije sodarjev, do lesa goji globoko spoštovanje in svoje bogato znanje, ki ga je podedoval, uporablja pri izbiri, popravilu in vzdrževanju naših dragocenih sodov. Zanj sod ni nikoli samo sod.

Orodja, ki jih Ger uporablja pri svojem delu, so se prenašala iz roda v rod, skupaj s spretnostjo, ki je potrebna za njihovo uporabo na najboljši možen način. Ena izmed njegovih dragocenosti je orodje "croze", ki se uporablja za izdelavo utora, kamor je nameščen prednji del soda.

Cooper’s Croze je viski, ki je bil ustvarjen in imenovan v čast Geru, njegovemu znanju, veščinam in strasti do lesa, kar so glavne značilnosti tega vedno redkejšega poklica.

Cooper’s Croze ponazarja raznolikost sodov v destilarni Midleton. Proces zorenja, ki vključuje še nikoli uporabljene ameriške hrastove sode, sode staranega burbona in iberske sode šerija, kot rezultat ponuja viski s sladkobo vanilje, bogatimi sadnimi okusi in idealnim ravnovesjem cvetličnih not in začimb. Spretno ustvarjena aroma lesa.

Vpliva hrasta na značaj viskija ne gre podcenjevati in Cooper’s Croze je idealen prikaz tega odnosa.Vonj:
nežen vonj cvetnih listov se razvije v bogat vonj po zrelih sadežih, medtem ko hrastovo oglje in cedrov les dodata uravnoteženost in celovitost – brezhibna združitev značajev ameriškega in španskega hrasta.

Okus: prvotni vtis s sladke vanilje preide na esenco ameriških burbonskih sodov, kar le še dodatno poglobi bogati sadni okus po sodih za šeri vrste oloroso. Prijeten pridih lešnika in praženega lesa dopolnjuje kotlovne začimbe.

Pookus: prijetno dolg, začne se s sladkobo vanilje in počasi izzveni z okusom po ječmenovih zrnih s kančkom hrastovega oglja.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več