25.1.2017

Distiller’s Safe

Viski direktno iz kotla pod vodstvom glavnega destilarja Briana Nationa, ki se ponaša z nežnim okusom po marelicah, cimetu in meloni, kar še podčrta značaj žganja.

Destilarji so puristi izdelave viskija in Brian Nation, naš glavni destilar, temu opisu ustreza od glave do pet. Zaradi dolgoletnega poznavanja vseh trikov v procesu destilacije viskija, se je nad to žlahtno pijačo popolnoma navdušil.

Distiller’s Safe je poklon irskemu kotlu in razkriva pravi značaj destilata. Na splošno velja, da hrastov vpliv prevlada v večini irskih viskijev, ker pa je Brian želel promovirati veščine destilarja, se je odločil, da mora biti tokrat v središče pozornosti postavljen destilat. Distiller’s Safe je dobil ime po orodju, ki Brianu omogoča, da izpopolni slog viskija, hrast pa na njegov okus ne vpliva pretirano. O čudoviti mešanici okusov, ustvarjeni v kotlu, pove ogromno že en sam požirek.

Distiller’s Safe je viski, ki v ustih pusti prijeten občutek, ponaša pa se z značilno sladkobo ječmenovega slada in nežnim okusom po marelicah, cimetu in meloni. Po okusu je lahkotnejši od viskija, na katerega je močno vplival hrast, zato je njegov pookus lahkoten in svež.

Še preden dajo viskiju svoj pečat sodi, je kotel tisti, ki ima glavno besedo. Distiller’s Safe je viski, ki proslavlja obrt destilarja in mojstrsko obvladovanje irskega kotla.


Vonj: cvetlične vonjave, sveža zelišča in živahne začimbe: ta poseben izbor destilatov kaže, kako lahko nežne sladke note irskega "grain" viskija dopolnjujejo bolj robusten značaj irskega "pot still" viskija. Sladkoba ječmenovega slada se prepleta s sladkim vonjem grenivke in zelenega popra, pridih marcipana pa vonjavi dodaja večjo intenziteto.

Okus: najprej boste začeli okušati sladkobo ječmenovega slada, ki se razvije v arome cimeta in kanček sladkega korena. Poleg okusa po mletih mandljih je možno zaznati tudi živahno noto mandarine.

Pookus: okus, ki ostane, je lahkoten in svež, ječmen pa boste okusili šele na koncu.

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več