Erasmus Students Network (ESN) in Pernod Ricard praznujeta

18.2.2019

Erasmus Students Network (ESN) in Pernod Ricard praznujeta

Pernod Ricard sledi svoji zavezi, da se bo zavzemal za odgovorno uporabo alkohola med študenti v Evropi. V tej luči obnavlja tudi svoje partnerstvo s študentsko organizacijo Erasmus Student Network (ESN).

Partnerstvo ima dva glavna cilja, in sicer ozaveščanje o odgovornem uživanju alkohola in zmanjšanje škode zaradi uživanja alkohola med študenti. V zadnjih desetih letih se je program odgovorne zabave (Responsible Party) izvajal v 32 državah in povečal ozaveščenost več kot 400.000 študentov.

To partnerstvo povečuje ozaveščenost o odgovornem uživanju alkohola. Odgovorna zabava (Responsible Party) je bila zelo uspešna tudi na račun izvajanja programa med vrstniki. Študentski ambasadorji namreč organizirajo dejavnosti med zabavami, da mladim zagotovijo konkretne nasvete o odgovornem pitju. Na Responsible Party dogodkih tako delijo prigrizke in vodo hkrati s sporočili o učinkih uživanja alkohola na zdravje.

Oba partnerja menita, da sta partnerstvo in krepitev moči ključni sestavini pri izvajanju preventive. Neodvisna znanstvena raziskava, ki je bila opravljena leta 2017, je to jasno potrdila. Rezultati študije so pokazali, da kar 88,8 % študentov meni, da je odgovorna zabava koristen preventivni program, 61,4 % jih je spremenilo svoje vedenje s pitjem večje količine vode, 41,4 % pa je rahlo zmanjšalo skupno porabo alkohola. Program se je razširil na 32 držav po vsem svetu, kot najnovejša članica se je decembra 2018 pobudi pridružila tudi Rusija.

Te številke odražajo trende, ki so jih zaznali tudi v vseevropski analizi zasvojenostnih praks mladih, starejših od 16 let (96.046 anketirancev v 35 državah), ki jih Evropska šolska raziskava o alkoholu in ostalih drogah izvaja vsaka štiri leta. Glede na zadnjo študijo ESPAD je bila poraba alkohola v večini držav nižja od zabeležene v letu 2011.

ESN International
Foto: Twitter, ESN International

Alexandre Ricard, predsednik in izvršni direktor Pernoda Ricarda, in Gilles Bogaert, predsednik in izvršni direktor Pernod Ricard EMEA/LATAM (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika/Latinska Amerika), sta bila tudi letos ponovno prisotna v Bruslju, da bi podpisala obnovitev programa. »Partnerstvo, ki ga obnavljamo s programom ESN, je ključno za skupino. Prvič, ker sovpada s politiko podjetja Pernod Ricard v korist vedno bolj odgovorne in družabne porabe; in drugič, ker so študenti v veliki meri izpostavljeni tveganju neodgovorne porabe. Skozi leta je naše partnerstvo z ESN pokazalo, da sta preprečevanje in sodelovanje ključnega pomena in to sodelovanje bomo še okrepili za boj proti zlorabi alkohola, tako da bomo delovali na pravem mestu ob pravem času, da bi zagotovili, da bodo vsi uživali v varni zabavi,« pravi Alexandre Ricard.

ESN je prav tako prepričana v uspeh in učinkovitost tega programa. João Pinto, predsednik ESN, je povedal: »Naše sodelovanje lahko služi kot primer, kako lahko partnerstva med organizacijami civilne družbe in podjetji prispevajo k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja in izboljšanju dobrega počutja študentov. Odgovorna zabava je prevzela odgovornost za vedenje mladih v Evropi in prispevala k zmanjšanju škodljivih posledic prekomerne uporabe alkohola v zadnjih 10 letih.«

Poleg obnove partnerstva je potekala tudi javna konferenca o opolnomočenju študentov. Med razpravo na visoki ravni s predsednikom uprave Pernoda Ricarda Alexandrom Ricardom, predsednikom ESN Joaom Pintom in predstavniki Evropske komisije in industrije vina in žganih pijač so razpravljali tudi o vprašanju, kako lahko pobude, kot je odgovorna zabava, služijo kot navdih prihodnjim evropskim ukrepom in ravnanju.

Zvečer je v lokalnem baru potekala neformalna razprava med prostovoljci iz vse Evrope in Alexandrom Ricardom. Ta družabna razprava je ponavadi priložnost za neformalni pogovor o temah, ki jih izberejo člani ESN, in združuje tako poslovna, družbena in osebna vprašanja. Temuje sledila »odgovorna zabava«, ki je v odgovornem slogu obeležila 10. obletnico.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več