Four Roses – nepozabno doživetje

24.8.2020

Four Roses – nepozabno doživetje

Four Roses izpopolnjujejo cvetlične arome sadnih not.

Začetki Four Roses segajo v daljne leto 1888, ko je destilarna proizvajala viski tudi tekom prohibicije. V tem času je imela dovoljenje za pridobivanje alkohola v »medicinske namene«. Po umiku prepovedi je Four Roses postala ena najbolj priljubljenih prodajnih znamk viskija v ZDA. Slednji še danes velja za enega kakovostnejših, predvsem na evropskem in japonskem tržišču.

Four Roses vas bo popeljal od generacije ustanovitelja (Paul Jones) pa vse do sedanjega mojstra – Brenta Elliota. Predanost in strokovni pristop destilaterjev pripomoreta k edinstvenosti okusov viskija. Zaposleni v destilarni si še danes nenehno prizadevajo za nadaljevanje zapuščine iz leta 1888.

Steklenica brezčasnega Four Roses uteleša prizadevnost in strast destilaterjev ter priča o kakovosti viskija. Njegova edinstvena receptura poskrbi za kombinacijo bogatih sadnih arom, ki vzpostavljajo ravnovesje edinstvenih okusov. Vsestranska pijača je odlična sestavina za pripravo koktajlov. Gladkost in unikaten okus prepričata še najbolj zahtevne uživalce viskija.

Four Roses definira sladkast vonj z nežnim pikantnim priokusom. Viski sestoji izključno iz ječmena, rži in koruze (51 %).

Osnovna sestavina viskija Four Roses je gensko nespremenjeno žito, ki zagotavlja izvrstnost okusov. Pomembne sestavine so med drugim tudi koruza, ječmen in rž. Zadnji daje rahlo pikanten okus, medtem ko ječmen vsebuje encime, pomembne za pretvorbo škroba iz koruze in rži v sladkor, s katerimi se med procesom hrani kvas.

Za fermentacijo zadostuje minimalna količina kvasa, ki vzhaja v posebnih posodah. Kvas nato sladkorje pretvori v alkohol. Sledi destilacija, dolgotrajen proces, s pomočjo katerega pridobivamo žgane alkoholne pijače. Za razliko od drugih viskijev gre Four Roses skozi enkratni proces destilacije.

Premišljen in nemoten proces skladiščenja omogoča dosledno zorenje viskija. Slednjega hranijo v hrastovih sodih, kjer se stara vsaj 5 let. V tem času pijača pridobi svoj sladkast, specifičen priokus. Ko je usedlina odstranjena, sledi ustekleničenje.

V Sloveniji sta zaenkrat na voljo Four Roses ter Four Roses Single Barrel.

Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več