14.12.2016

GILLES PETERSON in HAVANA CLUB predstavljata: »HAVANA CULTURA: diskografija 2009-2017«

Pri Havana Club so ponosni na svoje kubanske korenine in pod vplivom navdiha živahne kulturne scene v državi.

Pri Havana Club so ponosni na svoje kubanske korenine in pod vplivom navdiha živahne kulturne scene v državi.Rum Havana Club je pomembno pripomogel h globalni prepoznavnosti kubanske kulture in poskrbel za promocijo sodobne kubanske ustvarjalnosti v vseh njenih oblikah.

V letu 2009 je prišla pobuda za razkritje odlične in edinstvene kubanske sodobne glasbene scene. Od takrat so izdali kar osem albumov. Zadnji album »Anthology«, trojni vinilni set z izborom triindvajsetih skladb, opisuje in prikazuje osem let glasbenega raziskovanja in eksperimentiranja.V sodelovanju s Havano Culturo je leta 2008 Gilles Peterson prvič odpotoval na Kubo, da preveri tamkajšnjo »underground« glasbeno sceno z namenom, da ustvari nov album. Medtem ko nekateri povezujejo Kubo zgolj s salso ali klubskim življenjem, je tam ustvarjala nova generacija umetnikov s svežimi idejami, ki so komaj čakali na priložnost, da pokažejo svoje talente širnemu svetu.

Ta prvi izlet na Kubo je pomenil začetek sodelovanja med Petersonom, založbo Brownswood ter klubsko sceno v Havani, ki sedaj traja že osmo leto.

Pri Havana Club so ponosni na njihove kubanske korenine, saj je Havana ena izmed najbolj živahnih kulturnih prizorišč na svetu – še posebej, ko gre za glasbo. Pripravljeni so bili dati večji glas in pomen mladim umetnikom, katerih delo je sodobno, a hkrati trdno zasidrano v bogastvu kubanske glasbene tradicije.

»Projekt Havana Cultura mi je dal priložnost, da vidim in v živo doživim osrčje države, ki me je kot mladega DJ-ja zanimala že od nekdaj« - Gilles Peterson


Havana Cultura: Diskografija, 2009-2017 je bila izdana 18. novembra 2016.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več