14.12.2016

GILLES PETERSON in HAVANA CLUB predstavljata: »HAVANA CULTURA: diskografija 2009-2017«

Pri Havana Club so ponosni na svoje kubanske korenine in pod vplivom navdiha živahne kulturne scene v državi.

Pri Havana Club so ponosni na svoje kubanske korenine in pod vplivom navdiha živahne kulturne scene v državi.Rum Havana Club je pomembno pripomogel h globalni prepoznavnosti kubanske kulture in poskrbel za promocijo sodobne kubanske ustvarjalnosti v vseh njenih oblikah.

V letu 2009 je prišla pobuda za razkritje odlične in edinstvene kubanske sodobne glasbene scene. Od takrat so izdali kar osem albumov. Zadnji album »Anthology«, trojni vinilni set z izborom triindvajsetih skladb, opisuje in prikazuje osem let glasbenega raziskovanja in eksperimentiranja.V sodelovanju s Havano Culturo je leta 2008 Gilles Peterson prvič odpotoval na Kubo, da preveri tamkajšnjo »underground« glasbeno sceno z namenom, da ustvari nov album. Medtem ko nekateri povezujejo Kubo zgolj s salso ali klubskim življenjem, je tam ustvarjala nova generacija umetnikov s svežimi idejami, ki so komaj čakali na priložnost, da pokažejo svoje talente širnemu svetu.

Ta prvi izlet na Kubo je pomenil začetek sodelovanja med Petersonom, založbo Brownswood ter klubsko sceno v Havani, ki sedaj traja že osmo leto.

Pri Havana Club so ponosni na njihove kubanske korenine, saj je Havana ena izmed najbolj živahnih kulturnih prizorišč na svetu – še posebej, ko gre za glasbo. Pripravljeni so bili dati večji glas in pomen mladim umetnikom, katerih delo je sodobno, a hkrati trdno zasidrano v bogastvu kubanske glasbene tradicije.

»Projekt Havana Cultura mi je dal priložnost, da vidim in v živo doživim osrčje države, ki me je kot mladega DJ-ja zanimala že od nekdaj« - Gilles Peterson


Havana Cultura: Diskografija, 2009-2017 je bila izdana 18. novembra 2016.

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več