13.1.2016

HAVANA 7 PONOSNO PREDSTAVLJA "ELLIOTT ERWITT HAVANA CLUB 7 ŠTIPENDIJO"

Elliott Erwitt Havana Club 7 Fellowship je projekt v sodelovanju Havana Club 7 in slavnega fotografa, Elliotta Erwitta. 


Ta se po 51 letih zopet vrača na Kubo s ciljem, posneti fotografsko zapuščino o Kubi, ki bo za vedno živela dalje.

Osnovna ideja projekta je, da fotograf posname in proda 7 izbranih fotografij, izkupiček pa gre v sklad za financiranje naslednjega fotografa, ki bo prav tako obiskal in poslikal Kubo in izkupiček 7 prodanih fotografij ponovno namenil v sklad.

Elliott Erwitt Havana Club 7 štipendijo so lansirali septembra 2015 na fotografskem Unseen festivalu v Amsterdamu. Odziv fotografskih oboževalcev, medijev in širše javnosti je bil izjemen, tako da je novica dosegla več kot 55 milijonov uporabnikov, ki so bili vabljeni na ogled spletne strani s prikazom Elliotovega dela - www.havana-fellowship.com.

"NAVDUŠENI SMO NAD SODELOVANJEM Z ELLIOTOM NA TEM PROJEKTU, SAJ SE POPOLNOMA PREKRIVA Z NAŠIM KULTURNIM ETOSOM." JENS JAKOBSEN, VODJA MARKETINGA NA HAVANA CLUB 7

Jens Jakobsen, vodja marketinga na Havana Club 7: »Za nas je prekrasno, da lahko v sodelovanju z živo legendo dokumentiramo deželo, ki je na svet prinesla naš rum, in da bomo to lahko počeli tudi v prihodnje. Prenos znanja mojstrov ruma na naslednje generacije je ključnega pomena za našo kulturo ruma in proizvodnjo, prav tako kot mojster fotograf prenaša svoje veščine na vajenca, s čimer zagotavlja preživetje obrti in dediščine.«

Po predstavitvi fotografij v Amsterdamu se je razstava Elliottovih del preselila nazaj na Kubo. 19. novembra so bila dela Elliotta Erwitta, ki segajo čez pol stoletja, predstavljena tudi v okviru mednarodnega fotografskega festivala v Havani. Razstava bo na ogled vse do konca januarja.

Več o projektu
Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več