24.11.2017

Havana Club 7, 14 različnih trgov in praznovanje "El Dia del Cantinero"

Vse od leta 1951 barmani naKubi 7. oktobra praznujejo in se veselijo v čast svojemu poklicu – barman/natakar. Letos je v praznovanju sodelovalo 14 različnih trgov, kateri so se skupaj dotaknili novega trenda barmanov: prevoz »bumerang« koktajla med različnimi trgi v kar 181 barov po svetu.

Začelo se je v mestu Cape, nadaljevanje je sledilo po Kubi, pa vse do Kanade in številnih drugih evropskih mest, z vzpodbudo navdušenih lokalnih barmanov. Trend bumerang koktajla se je med barmani v začetku leta 2000 začel v ZDA, ko je prijatelj od nekega barmana pijačo popeljal v naslednji naključni bar. Sistem »bumerang« koktajla je preprost: natakar pripravi pijačo, pijača se vlije v posebno "steklenico za boomerang", ekipa Pernod Ricard pa to boomerang steklenico pripelje do cilja z majhno čestitko, ki vsebuje recept. Postopek pa se nato ponovi, znova in znova.


Da bi si Havana Club 7 zagotovila prepoznavnost in uspešnost se odloči za sodelovanje s priznanim koktajl blogom »Difford's Guide«, kateri mesečno zagotavlja kar 2,5 milijona novih in edinstvenih obiskovalcev, hkrati pa s svojo prepoznavnostjo združuje kar 36.000 strokovnjakov po vsem svetu.

Zgodovinsko gledano, med "Dia del Cantinero" so kubanski barmani zbirali sredstva za podporo prijateljiem, ki niso imeli služb. V čast omenjeni dobrodelni tradiciji, Havana Club sodeluje in podpira družbo in njihovo težnjo pridobivanja sredstev za žrtve nedavnih naravnih nesreč, ki vplivajo na celotno Kubo. S socialnimi mediji so barmani uspeli spodbuditi in izzvati tudi 7 drugih barmanov, s katerimi bodo ustvarili Havana Club 7 Old Fashioned, katero bodo prodajali v namen zbiranja sredstev v "Ice bucket challenge" obliki. To akcija se je začela z donacijo Havana Club v višini 7.000 EUR, trajala pa bo vse do 11. novembra 2017.

Jens Egelund Jakobsen, direktor marketinga Havana Club 7 pa pravi: "Havana Club 7 je stari prijatelj bartending skupnosti, vendar pa s to pobudo dokazujemo, da sledimo trendu kot aktivni del njihove skupnosti. Da pa se bo pridružilo kar 14 trgov nismo pričakovali, je pa čudovito in se vsem zahvaljujemo za njihov prispevek. Če pogledamo naprej, sta trga, kot sta Belgija in Kuba, resnično pokazala, kako lahko integriranje prodajnih ekip in zabava povečata doseg, hkrati pa pomagata vzpostaviti močne odnose med trgovci in prodajalci. In to je le začetek - nadaljevali bomo s to pobudo in jo v letu 2018 še povečali! "

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več