Havana Especial - kaj jo naredi posebno?

8.1.2018

Havana Especial - kaj jo naredi posebno?

Especial je rum kot noben drug! Edinstven proces dvojnega staranja Havane Club mu daje posebno globino in sladkost, ki je kot nalašč za ustvarjanje vrhunskih koktajlov kot je Cuba Libre in drugi.

S svojo oranžno barvo, gladko in mehko noto okusa ki ostane v ustih ter blago vanilijo je Especial edinstven rum - vse to zahvaljujoč edinstvenemu postopku dvojnega staranja.

Če Havana Club 3 Años dozoreva najmanj tri leta v sodih, ki so se prej uporabljali za zorenje ameriškega "bourbon” viskija, gre tokrat Especial še korak dlje: le-ta se nato prenese in staranje se nadaljuje v svežih irskih viskijskevih sodčkih. Ta posebna metoda daje Havani Especial prav poseben bogat okus in izjemno sladkost, ki popolnoma dopolnjujejo kolo in limeto, ki ponese Cuba Libre na naslednjo stopnjo.

Naši mojstrski varilci ruma so opravili res trdo delo, posledično pa je Havana Especial odlična osnova za nezapletene koktajle, ki se hitro in enostavno kreirajo dajejo pa odličen in nepozaben občutek in okus.


KAKO POTEKA DVOJNO STARANJE?KOMPLEKSEN RUM in PREPROSTE PIJAČE.

Za en nepozaben in odličen Cuba Libre predlagamo da uporabite največ dve merici kole (na primer 50 ml Especial ter 100 ml kole). Napolnite visok kozarec z ledenimi kockami, vlijte v Havano Especial, dopolnite s kolo, nato stisnite sok iz sveže limete in okrasite z rezino limete.

Especialove note pikantnosti, vanilije in karamele se še posebej dobro podajo k ingverjevemu pivu in jabolčnemu soku, hkrati pa jih je mogoče še dodatno izboljšati z svežimi grenivkami. Z Havano Especial koktajle preprosteje bolje okusite.

Recepture koktajlov:

Especial Treacle
Havana Special
Basil Babo
Especial Ginger Ale
Cuban Ginger
Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več