14.3.2017

JAMESON PREDSTAVLJA: ST. PATRICK EDICIJA

Ena izmed bogatih tradicij Jamesona je posebnost. Jameson ima svoje posebne korenine, posebno tradicijo, poseben značaj, posebnost je trdno vpisana v njegov DNK.


To dokazuje tudi z vsakoletno posebej oblikovano serijo steklenic, ki je posvečena "St.Patricks” dnevu. Izbrani umetniki in oblikovalci skozi svoje delo izražajo tradicijo in vlogo Jamesona v zgodovini, družbi in kulturi.

Nakup

ZGODBA

Nič ne predstavi Dublin in Jamesona skupaj bolje kot zgodba, ki jo ponazarja letošnja posebna izdaja. Leta 1492 je Dublin zaznamovalo neprestano medsebojno bojevanje različnih klanov. Predstavniki enega od njih na čelu z ‘Black Jamesom’ Butlerjem so se znašli ujeti znotraj zgradbe obkoljene s pripadniki Gearóida Fitzgeralda. Ta je bil že utrujen od stalnega bojevanja in ko so njegovi vojaki izrezali v vrata luknjo za napad, je namesto puške notri potisnil roko, zavedajoč se, da jo bo lahko izgubil. A Butler na drugi strani ni uporabil meča, ampak je ponujeno priložnost za mir sprejel.
Tako se je končalo obdobje bitk in Dublin je dobil slaven rek – staviti svojo roko. Ker se zgodba sklada z Jamesonovo filozofijo Sine metu, je poklon pogumu dobil svoje mesto na letošnji posebni seriji steklenic.

STAVITI SVOJO ROKO

Ostri meči in pogumno stegnjeni udi morda niso več aktualni, geslo "Staviti svojo roko” pa ostaja za vedno. Ponazarja pogum preizkusiti kaj nepričakovanega, prevzeti tveganje in biti zaradi tega bogato nagrajen. Simbol stegnjene roke nas je opomnil na naše korenine, ko se je ustanovitelj destilarne John Jameson leta 1780 opogumil, preselil na Irsko in z novimi prijatelji ustanovil uspešno podjetje.

PRILOŽNOST ZA VSE

Herojsko dejanje postane herojsko šele pri pogledu nazaj. V odločilnem trenutku je pomembno le imeti za kanček manj strahu. Zato lahko tudi vi kdaj ponudite svojo roko, povežite se z drugimi in čez čas morda ugotovite, da ste spremenili zgodovino. Če ne globalno, vsaj sebi v prid.

UMETNIK

Steve McCarthy je dublinski oblikovalec, ilustrator in bradat gospod z drznim in barviti slogom, ki ga navdihuje humor in duhovitost. Z veseljem se poglablja v posamezne posebne like, njegov slog pa odmeva med ljudmi, ne glede na uporabljene abstraktne oblike. Stevovo delo odraža nadnaravno, zaradi ustvarjalčevega smisla za humor pa kljub temu ostaja dostopno.

SAMI POSTANITE NAVDIH

Kot privrženci Jamesona in njegovega značaja ste sprejeli našo roko in navezali pristen stik z vsem, kar Jameson predstavlja. S poznavanjem zgodbe iz posebne serije lahko navdušujete svoje prijatelje, jih potegnete v nepričakovano dogajanje in doživite ali ustvarite nekaj zares izvirnega.

Ena izmed bogatih tradicij Jamesona je posebnost. Jameson ima svoje posebne korenine, posebno tradicijo, poseben značaj, posebnost je trdno vpisana v njegov DNK. To dokazuje tudi z vsakoletno posebej oblikovano serijo steklenic, ki je posvečena "St.Patricks” dnevu. Izbrani umetniki in oblikovalci skozi svoje delo izražajo tradicijo in vlogo Jamesona v zgodovini, družbi in kulturi.


Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več