Jameson v novi preobleki

20.3.2019

Jameson v novi preobleki

Spoznajte sodobno obliko kultne steklenice Jameson, ki se je pomladila v skladu s trendi in željami svojih privržencev.

Obleka naredi človeka. In steklenica naredi pijačo. Nedvomno vsaj glede oblike in prepoznavnosti. Vsako, še tako dobro obleko je treba kdaj pa kdaj zamenjati. Tako se je tudi Jameson odločil, da bo svojo irsko naravo in življenjsko filozofijo izrazil na še bolj prefinjen način – s prenovljeno steklenico.

Kot Jamesonovi privrženci boste s spremembami zagotovo zadovoljni. Ob upoštevanju vašega mnenja, pa tudi mnenja barmanov, ostajata značilna privlačna zelena barva stekla in predvsem praktično oblikovan vrat, s katerim je natančno doziranje bistveno lažje. A od vratu navzdol zgodba postaja bolj sočna.

V agenciji Pond Design iz Stockholma so se namreč odločili popestriti privlačnost steklenice s pomočjo navzdol ukrivljenih sten, usidranih v izrazitem podstavku. Privlačno koničasto silhueto dopolnjujeta izrazit steklen lok (ali »obrv«, če hočete) nad nalepko in reliefno izstopajoča letnica 1780 pri dnu.

Steklenica pa je le en del celovite zgodbe, v kateri je bila izboljšav deležna tudi nalepka. To boste zdaj prepoznali še v temi, saj je natisnjena na papirju z značilno teksturo. Vsi elementi na njej so doživeli večje ali manjše spremembe, pri čemer pa celota še vedno poudarja irsko poreklo in ostaja prepoznavno Jamesonova. Družinski grb je sicer preobražen, podobno tudi sporočilo o trojni destilaciji, a oboje v skladu z Jamesonovo tradicijo. Oblikovalci so določili tudi prilagojeno osnovno paleto Jamesonovih barv, kar je razvidno iz svetlo rdečega zamaška, bolj svežih odtenkov zelene in kremaste barve na etiketi.

Jamesona v novi steklenici lahko spoznate tudi osebno, saj se je tudi pri nas prvič predstavil v marcu okoli največjega irskega praznika – dneva sv. Patrika.

Zadnje dodano

2.7.2021

Slastna italijanska osvežitev

Preberi več

1.7.2021

Glenlivet nudi vpogled v prenovljeno izkušnjo za obiskovalce

Preberi več

22.6.2021

ITALICUS® ROSOLIO DI BERGAMOTTO objavlja natečaj 2021: Kreativni talenti – reimaginacija mest

Preberi več