12.1.2017

JAMESONOVI TRIJE NOVI OKUSI

Jameson
je irski premium viski, ki ga odlikuje izjemno nežen okus, kot rezultat za
viskije sicer neznačilne trojne destilacije.

Kot večina viskijev ima tudi blagovna znamka Jameson bogato zgodovino, ki se je začela pisati že leta 1780, ko je John Jameson odprl destilarno v Dublinu. Z leti se je destilarna selila po Irski in ima danes sedež v Midletonu. Proizvodnja se najprej začne s kristalno čisto vodo in zlatim ječmenom, nato pa sledi 6 glavnih faz pridelave viskija Jameson: sladenje (21 dni), mletje (1 dan), tlačenje (2 dni), fermentacija (3 dni), destilacija (7 dni) in staranje (več let).

Jameson je irski premium viski, ki ga odlikuje izjemno nežen okus, kot rezultat za viskije sicer neznačilne trojne destilacije. Ena od skrivnosti izdelovanja irskega viskija je namreč počasen proces trojne destilacije v bakrenih kotlih. Ta metoda daje Jamesonovim izdelkom posebno nežnost. Note vanilije, začimb in oreščkov so zaokrožene z dolgim, toplim in nežnim začinjenim koncem. V viskiju čutimo tudi aromo lesa, kar je posledica staranja v hrastovih sodih.

Jameson predstavlja danes najhitreje rastočo znamko premium viskija na svetu. Lahko ga postrežemo na različne načine – kot klasični viski z ledom, v koktajlih ali kratkih pijačah.

Tokrat vam predstavljamo tri nove okuse premium irskega viskija:

JAMESON THE DISTILLER’S SAFE je viski, ki proslavlja obrt našega glavnega destilarja, Briana Nationa, in njegovo mojstrsko obvladovanje irskega kotla. Je posebno žganje z naborom vonjev cvetlic do živahnih začimb, ki se ponaša z nežnim okusom po marelicah, cimetu in meloni, kar še poudari značaj žganja. Ječmenov slad se prepleta s sladkim vonjem citrusa in zelenega popra, marcipanov navdih pa dodaja globino. Poleg globljega mandljevega priokus a se pojavlja živahna nota mandarin. Okus, ki ostane, je lahkoten in pikanten s kasnejšim priokusom ječmena.JAMESON THE COOPER’S CROZE je ustvaril naš glavni sodar Ger Buckley, s čimer je ponazoril raznolikost sodov v destilarni Midleton in globok vpliv lesne dediščine. Cooper’s Croze predstavlja skrbno izdelan viski. Prvotni vtis ustvari sladka vanilja ameriških burbonskih sodov, kar še poudari globino bogatega sadnega okusa iz oloroso šeri sodov. Nežen vonj cvetnih listov pa se razvije v bogate zrele sadeže, medtem ko hrastovo oglje in cedrov les dodata uravnoteženost in celovitost – brezhibno združitev značajev ameriškega in španskega hrasta. Viski, ki časti bogastvo in lepoto lesa.JAMESON THE BLENDER'S DOG je viski, ki časti umetnost mešanja. Destilarje skrbijo vse stvari v kotlu, sodarji so obsedeni s sodi in mešalci, ti morajo poznati najboljše z obeh svetov. Blender’s Dog je vrhunsko uravnotežen celovit viski. Usta zapolni bogat okrogel kremast okus, ki ga dopolnjuje sladkost karamele, odpirajoča vrata ščepcu kotlovnih začimb. Sočen sladni okus pa zagotavlja odlično uravnoteženost, medtem ko hrastovo oglje z odmevom tanina prispeva k zaključeni celoti. Vsebuje note od citrusnih do ananasovih, mangovih in kivijevih z dodatkom fig in dateljnov. Orehova nota pelje do navdiha sezonskimi ameriškimi in španskimi sodi, do vanilje in praženega hrasta. Proizvodnja viskija zahteva precejšnji delež znanosti, vendar mešanje je čista umetnost. Odlično razmerje med cvetličnimi in začimbnimi notami.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več