Kateri kozarec uporabiti za konjak Martell?

3.12.2021

Kateri kozarec uporabiti za konjak Martell?

Iz katerega kozarca boste pili konjak, je odvisno od tega, kako želite v njem uživate. Oblika kozarca je bistvena, saj to ima velik vpliv na aromo.

Kozarec v obliki tulipana

Kozarec tulipan, ki je dobila ime zaradi svojega videza, je izbira strokovnjakov. Po obliki spominja na brsti tulipana, ima približno 100 ml, ima dolgo tanko nogo. Primerna za degustacijo zahvaljujoč zoženim robom.

Oblika tega kozarca za konjak je na vrhu ožja od dna. Tako se arome koncentrirajo in krožijo, kar olajša njihovo vrednotenje. Glavna prednost tega kozarca je tudi tanko steklo, ki vam omogoča, da konjak segrejete s toplino dlani.

Kozarec v obliki balona

Tradicionalno se konjak pije v kozarcu v obliki balona, ki je še danes priljubljena izbira. V 25-centilitrskem balonskem kozarcu boste še vedno lahko v celoti ocenili aromatično intenzivnost konjaka.

Pazite, kako držite kozarec, saj se lahko konjak hitro segreje, kar poveča občutek alkohola. Idealna sobna temperatura za uživanje čistega konjaka je približno 18-20 °C.

Kozarec za viski

Seveda je za tiste, ki raje pijejo ohlajen konjak, najbolje, da ga postrežejo z ledom. Za to je potreben kozarec, znan tudi kot kozarec z ledom oz. kozarec za viski.

Pomembno je, da v kozarec najprej položite kocko ali kocke ledu, nato pa nalijete konjak. To bo zmanjšalo učinek šoka in zmanjšalo morebitno brizganje.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več