KI NO BI KYOTO DRY GIN – gin z japonsko tradicijo

2.11.2020

KI NO BI KYOTO DRY GIN – gin z japonsko tradicijo

KI NO BI Kyoto Dry Gin (»lepota letnih časov«) je navdihnjen z japonsko tradicijo. Izdelan in ustekleničen je v Kyotu, kjer se utrip japonske kulture odraža tudi v proizvodnji kakovostnih ginov.

Izjemne sestavine same po sebi še ne naredijo kakovostnega gina. Njegovo preciznost dosežemo z ustrezno kombinacijo sestavin oz. umetnostjo mešanja, katere se poslužuje tudi KI NO BI Kyoto Dry Gin.

Izbiri posameznih sestavin strokovnjaki namenjajo veliko skrbi in pozornosti. S tem zagotavljajo, da se sestavine ustrezno dopolnjujejo in nadgrajujejo okus gina KI NO BI. Prav tako so skrbno izbrane sestavine, če možnosti dopuščajo, pridobljene lokalno.

Gin sestoji iz 11 skrbno izbranih rastlin, razdeljenih v 6 elementov. Vsak element je maceriran v riževem žganju in nato ločeno destiliran. Po destilaciji se posamezne sestavine zmešajo in ustvarijo harmonijo okusov gina KI NO BI.

RASTILNSKE SESTAVINE

Rastlinske sestavine same po sebi še ne naredijo gina. Pri kombiniranju osnovnih sestavin je potrebna premišljenost in preciznost, saj je lahko le tako zagotovljena idealna mešanica okusov.

  • OSNOVA/BAZA GINA (brin, nemška perunika, školjkasta pacipresa)

Brin izkorišča ikonične japonske vplive za doseganje popolnega okusa in prispeva arome bora, citrusov, sivke, žajblja, zelenih cvetnic in smole. Korenina nemške perunike poskrbi za nepozabno aromo s pridihom vijolic in sena. Školjkasta pacipresa pa se veže s citrusi in borovimi elementi.

  • CITRUS (yuzu, limona)

Citrus yuzu prihaja iz mesta Ayabe na severozahodu Kjota. Ima svetlo, živahno aromo, ki spominja na grenivko, mandarino in limono. Limona obogati okus in aromo gina ter prispeva sladek cvetni element.

  • ČAJ (gyokuro)

Čaj gyokuro doda note sveže pokošene trave in nežnih cvetlic in hkrati usklajuje arome. Destilacija obenem poustvari arome bele čokolade in nežno praženega biskvita.

  • ZAČIMBE (ingver)

Ingver poskrbi za zadovoljujoč občutek ter lahkotno, ščemečo ostrino okusa. Zorenje surovega ingverja v jami odkriva povsem nove dimenzije okusa.

  • SADJE in CVETJE (kitajska bazilika, bambus)

Kitajska bazilika in bambus ginu omogočata pridih sadja in cvetja ter kompleksno pikantnost. Kitajska bazilika, uporabljena v Kyoto Distillery, prihaja iz regije Ohara v severnem Kjotu.

  • ZELIŠČA (poper in listi sansho)

Sansho z drznim in precej oljnatim okusom poudari ostre elemente limete, limonine trave ter poskrbi za ostro pikantnost.


OSNOVNE SESTAVINE

Osnovne sestavine, uporabljene kot osnova gina KI NO BI, so prav tako pomembne kot rastlinske sestavine. Mednje sodijo:

  • RIŽEVO ŽGANJE

Čeprav je žganje nevtralno, ima nežno sladek okus, ki spominja na vaniljo. Temu se pridružujejo še note citrusov.

  • VODA IZ OKROŽJA FUSHIMI

Voda predstavlja več kot polovico tekočine vsake steklenice, zato je temeljni element proizvodnje gina. Pri izdelavi gina KI NO BI je uporabljena lokalno kakovostna voda, pridobljena iz vodnjaka pri varilnici Tsuki No Katsura, eni najstarejših varilnic v Fushimiju.


KLJUČNE PRELOMNICE

2014 – Ustanovitev podjetja Number One Drinks
2015
– V Kyotu je ustanovljena prva destilarna za proizvodnjo mojstrsko pridelanega gina
2016
– Izdaja dovoljenja za izdelavo ter lansiranje gina KI NO BI Kyoto Dry Gin
2017
– Po podatkih International Wine & Spirits Record je gin KI NO BI na vrhu lestvice najbolj kakovostnih ginov
2018
– Gin prejme dve nagradi na tekmovanju International Wine & Spirits Competition ter številne druge medalje in priznanja
2019
– Nagrada na tekmovanju Icons of Gin, prodaja preseže 200.000 steklenic


Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več