KI NO BI Kyoto Dry Gin tudi v Sloveniji

8.3.2021

KI NO BI Kyoto Dry Gin tudi v Sloveniji

Naj vas prevzame »lepota letnih časov«. KI NO BI Kyoto Dry Gin navdihuje japonska tradicija. Izdelan in ustekleničen je v Kjotu, kjer se utrip japonske kulture odraža tudi v proizvodnji kakovostnih ginov.

Bogato zbirko ginov Pernod Ricard odslej bogati tudi hitro rastoča ultra-premium japonska blagovna znamka KI NO BI. Gin je destiliran v prvi japonski destilarni, ustanovljeni leta 2014 v Kjotu. Izdelan je s posebno pozornostjo do detajlov ter veliko mero skrbnosti in natančnosti.

Visokokakovosten okus omogočajo izbrane sestavine, med drugim; ingver, zeleni čaj gyokuro, japonski poper sansho ter citrusa yuzu in limona. Gin sestoji iz 11 skrbno izbranih rastlin, razdeljenih v 6 elementov. Vsak element je maceriran v riževem žganju in nato ločeno destiliran.

Po destilaciji se posamezne sestavine zmešajo in ustvarijo harmonijo okusov gina KI NO BI. Premišljeno strukturiran suhi gin KI NO BI zagotavlja popolno harmonijo med izvornimi sestavinami ter kyotskim poreklom. Svojo prepoznavno noto upravičuje z uravnoteženostjo izrazitih arom ter nežnim okusom ingverja.

UMETNOST MEŠANJA – OSNOVNE IN RASTILNSKE SESTAVINE

Osnovni sestavini gina KI NO BI sta riževo žganje ter voda iz okrožja Fushimi. Žganje s sladkastim okusom spominja na vaniljo, lokalno kakovostna voda pa je pridobljena iz vodnjaka pri varilnici Tsuki No Katsura.

Rastlinske sestavine same po sebi še ne naredijo gina. Pri kombiniranju osnovnih sestavin je potrebna premišljenost in preciznost, saj je le tako zagotovljena idealna mešanica okusov.

OSNOVA GINA (brin, nemška perunika, školjkasta pacipresa)

Brin izkorišča ikonične japonske vplive za doseganje popolnega okusa in prispeva arome bora, citrusov, sivke, žajblja, zelenih cvetnic in smole. Korenina nemške perunike poskrbi za nepozabno aromo s pridihom vijolic in sena. Školjkasta pacipresa pa se veže s citrusi in borovimi elementi.

CITRUS (yuzu, limona)

Citrus yuzu prihaja iz mesta Ayabe na severozahodu Kjota. Ima svetlo, živahno aromo, ki spominja na grenivko, mandarino in limono. Limona obogati okus in aromo gina ter prispeva sladek cvetni element.

ČAJ (gyokuro)

Čaj gyokuro doda note sveže pokošene trave in nežnih cvetlic in hkrati usklajuje arome. Destilacija obenem poustvari arome bele čokolade in nežno praženega biskvita.

ZAČIMBE (ingver)

Ingver poskrbi za zadovoljujoč občutek ter lahkotno, ščemečo ostrino okusa. Zorenje surovega ingverja v jami odkriva povsem nove dimenzije okusa.

SADJE in CVETJE (kitajska bazilika, bambus)

Kitajska bazilika in bambus ginu omogočata pridih sadja in cvetja ter kompleksno pikantnost. Kitajska bazilika, uporabljena v Kyoto Distillery, prihaja iz regije Ohara v severnem Kjotu.

ZELIŠČA (poper in listi sansho)

Sansho z drznim in precej oljnatim okusom poudari ostre elemente limete, limonine trave ter poskrbi za ostro pikantnost.

KI NO BI Kyoto Dry Gin je na voljo tudi v Sloveniji.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več