Legende škotskih viskijev ABERLOUR

28.9.2020

Legende škotskih viskijev ABERLOUR

Spoznajte stalnice znamke Aberlour – priljubljene in večkrat nagrajene viskije, ki vas ne bodo pustili "suhih ust".

ABERLOUR 12. Y.O.

Aberlour 12 Y.O. je bogat viski izrazito sladkastih arom s pridihom rdečega jabolka. Dvojno staran viski bogatijo sadni okusi v kombinaciji z grenko-pikantno začinjenostjo. Slednji velja za enega najbolj cenjenih Speyside maltov. Staran je v šeri sodih ter novih sodih iz evropskega hrasta, ki omogočajo kombinacijo subtilnih ter uravnoteženih okusov. Zagotavljamo harmonijo okusov z notami božičnih začimb.

ABERLOUR A'BUNADH

Aberlour A’Bunadh v gelščini pomeni original. Vsaka skrbno ročno izdelana serija zagotavlja unikaten in močan viski, ki je med poznavalci viskija že dosegel kultni status. Ustvarili so ga v čast in spomin na ustanovitelja destilarne, Jamesa Fleminga, zanj pa uporabljajo le tradicionalne metode brez hladne filtracije ali drugih sodobnih postopkov. Rezultat je težji, kremast in neponovljiv enosladni viski z nepozabnim sadno začinjenim okusom in intenzivnim značajem.

Po mnenju IWSC-ja za leto 2020 velja Aberlour Aboundah za najboljši viski. Vsekakor je Aberlour vreden svojega naziva – poskusite in izvedeli boste, zakaj.

Aberlour je prejemnik številnih nagrad, med drugim: IWSC, Concours Mondial Bruxelles, International Spirit Challenge … Slednje pričajo o njegovi kakovosti, priljubljenosti in specifičnosti okusov.

Trenutno sta v Sloveniji na voljo Aberlour 12 Y.O. ter Aberlour A'Bunadh. V kratkem pa bosta portfelj obogatila še Aberlour 16 Y.O. ter Aberlour 14 Y.O.

ABERLOUR 14 Y. O.

Škotski viski Aberlour 14 Y.O. je zorjen v šeri sodih. Njegovo staranje traja 14 let, kar je razvidno tudi iz imena. Viski slovi po bogati mešanici okusov – od temne čokolade s pridihom janeža, kakava, medu, sadja, citrusov in vse do vanilije. Intenzivna in hkrati uravnotežena kombinacija arom ne bo razočarala niti najbolj zahtevnih pivcev. Kremasto sladek okus se nežno prepleta z notami blagih začimb, oreščkov in ingverja. Rezultat je viski raznolikih odtenkov z blagim zaključkom tobaka. Mednarodno priljubljen Aberlour 14 je prejemnik številnih nagrad in priznanj za svojo odličnost. Navdušil bo predvsem sladokusce, ki prisegajo na kakovost in dolgotrajno staranje viskija.

ABERLOUR 16 Y.O.

Aberlour 16 Y.O. je odlična izbira za vse ljubitelje sladkih in raznolikih okusov, ki se ne bojijo sprememb. Zaradi svoje izpopolnjene in dodelane strukture se viski uvršča v sam vrh mednarodne priljubljenosti.

Že veste, katerega bi izbrali?

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več