LILLET BLANC – prava izbira za vse priložnosti

6.10.2020

LILLET BLANC – prava izbira za vse priložnosti

Lillet Blanc je aromatizirano vino ali aperitiv na osnovi sadnega vina.

Lillet Blanc je aperitiv na osnovi vina. Blagovno znamko sta ustanovila brata Raymond in Paul Lillet v vasici Podensac v Francoski pokrajini Bordeaux. V 20. In 30. letih so Lillet stregli ob posebnih priložnostih in na uradnih sprejemih, kmalu zatem pa se je aperitiv razširil po vsem svetu. Po drugi svetovni vojni se je družinsko podjetje začelo osredotočati na izvoz blagovne znamke na ameriški trg. Tako je Lillet sčasoma postala zvezdniška pijača vseh trendovskih barov v New Yorku.

Lillet Blanc je aromatizirano vino ali aperitiv na osnovi vina, pitnega, sadnega okusa. Vsebuje vino Sauvignon blanc in Semillon ter različno sadje. Staran je v francoskih hrastovih sodih, kjer se arome med seboj harmonično prepletajo, karakter lesa pa poskrbi za zrel okus.

Prepričala vas bo sladka struktura, obogatena z aromo kandiranih pomaranč, medu in eksotičnega sadja.


Lillet Blanc je odličen in lahek aperitiv narejen po tradicionalnih metodah, ki ga lahko postrežete pred ali po večerji. Za uživanje je najboljši v kozarcu z ledom, ali v prepoznavnem koktajlu Lillet Vive - 50 ml Lillet Blanc, 75 ml premium tonik, postrežen v visokem vinskem kozarcu z ledom, okrašen z metinimi listi, jagodami in kumaro. Ker se Lillet odlično obnese kot sestavina za pripravo cocktailov, z vami delimo recepte za pripravo slednjih.

Leta 1995 je Lillet na mednarodnem tekmovanju osvojil zlato medaljo in tako upravičil svojo ugled. Leta 1999 pa je postal ena izmed 100 najbolje prodajanih blagovnih znamk v Franciji. V enaindvajsetem stoletju postaja Lillet svetovno prepoznavna in vedno bolj priljubljena znamka.

Lillet Blanc je na voljo tudi v Sloveniji.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več