MALFY GIN

2.6.2020

MALFY GIN

Klasičen suhi džin Malfy išče navdih v italijanskem mestu Amalfi, znanem po najbolj sočnih limonah.

V italijanskem obalnem mestu Amalfi so menihi že v 11. stoletju začeli s predelavo džina – leta 1050 so ustvarili prvi džin. Mesto je poleg svojih številnih naravnih biserov prepoznavno po najbolj sočnih limonah.

Malfy Gin še danes uresničuje tradicionalne metode destilacije, ki segajo daleč v zgodovino. Tovrsten proces skupaj z lokalnimi zelišči, limonami in izvirsko vodo izpod gore Monviso, omogoča osvežujoč italijanski džin. Kombinacija naravno pridobljenih sestavin zagotavlja izjemno čistost in specifičnost okusa. Bogatijo ga brinovi cvetovi, limonine lupine, koriander, kitajski cimet, korenina angelike in drugi citrusi. Kristalno čisto barvo džina krasi steklenica v barvi zasneženih okoliških vrhov in gorskih jezer.

Glavna destilaterja Malfy džina sta Denis Muni in Beppe Ronco. Slednji se je poleg enologije (vede o pridelavi grozdja in negi vin) usposabljal izključno za destilacijo alkoholnih pijač ter aromatskih pripravkov.

V italijanski domišljiji imajo citrusi posebno mesto in dolgotrajen odmev v celotni kulturi.

Pri destilaciji džina so uporabljene obalno gojene limone – simbol sončne in poetične Italije – ki že od nekdaj navdušujejo številne obiskovalce prelepe pokrajine. Svež, svojevrsten okus daje džinu osrednja sestavina – brin. Ta poskrbi za popolno harmonijo in zlitje prefinjenih okusov. Za ohranjanje arom pa poskrbi vzdržljiva vakumirana steklenica džina Malfy.

Portfelj podjetja Pernod Ricard med drugim bogatijo še trije aromatizirani okusi džina Malfy:


MALFY CON LIMONE

Gin združuje najboljše limone z originalnim džin receptom. Rezultat kombinacije je edinstvena pijača z nežnim priokusom limone, ki sestoji iz naravnih zelišč, brina, janeža, koriandra ter izbranih italijanskih citrusov. Pijača se odlično prileže s premium tonikom in rezino limone.

MALFY GIN ROSA

Živahna mešanica okusov grenivke in brina razvaja z aromami citrusov in rabarbare. Gin Rosa je nepogrešljiva sestavina cocktail pijač.

MALFY GIN CON ARANCIA

Malfy Con Arancia se ponaša z dodatki lupin rdečih pomaranč. Destilaciji z različnimi zelišči so dodane sicilijanske rdeče pomaranče, ki poskrbijo za izjemno osvežujoč okus. Gin con Arancia se odlično obnese kot sestavni del cocktail pijač.


Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več