NOVO - La Hechicera Kolumbijski rum

10.12.2021

NOVO - La Hechicera Kolumbijski rum

La Hechicera prihaja iz Kolumbije, najbolj razgibanega koščka zemlje, ki gnezdi med dvema oceanoma in tremi gorskimi verigami.

La Hechicera prihaja iz Kolumbije, najbolj razgibanega koščka zemlje, ki gnezdi med dvema oceanoma in tremi gorskimi verigami in ščiti nešteto ekosistemov, od tropskega pragozda do pušcavskih ravnic. Kolumbijo bogati velika raznolikost kultur, saj je pravi talilni lonec barv, glasbe in plesa.

La Hechicera je rezultat tega razgibanega okolja in intenzivnega delovnega procesa, ki ne zahteva le predanosti, znanja in veščin, pač pa tudi dobršen del intuicije. Intuicije, ki jo mojster mešanja prepleta s podrobnim poznavanjem lesa, sodov, atmosfere, žganja in časa. Že tri generacije družina Riascos ustvarja odličen rum z brezkompromisno predanostjo kakovosti in okusu. S potovanji in raziskovanjem karibskega otočja so si zagotovili najodličnejše žganje, našli najboljše sode, privabili največje talente mešanja in s tem ustvarili svoj unikaten in prepoznaven stil.

La Hechicera je mojstrska mešanica zrelega ruma, staranega v bourbonovih sodih iz ameriškega belega hrasta, ki lepo ujame karakter, živahnost in razgibanost Kolumbije.

La Hechicera Reserva Familiar

To tekoče zlato ostaja zvesto obljubi – od soda do steklenice brez dodatkov.

La Hechicera je namreč naravni rum, saj nima nobenih dodatkov ali sladkorja, njegovi žlahtni okusi so zgolj posledica staranja v odličnih
bourbonovih sodih. To je tradicionalni način ustvarjanja ruma, ki ne zahteva naknadnih dodelav ali dodatkov, ki bi zgolj skazili njegovo naravno odličnost. La Hechicera Reserva Familiar se stara v vroči in vlažni mikroklimi Barranquille, kar daje rumu njegov unikaten karakter. Okusi ruma so prav takšni, kot jih pričakujemo: globoke lesne note, nos z nadihom karamele in pomarančne lupinice, ki mu sledi drzen izbruh okusov s prepoznavnimi notami tobaka in pražene kave, zaključek pa je svež in gladek.

Dobitnik različnih medalj in priznanj na tekmovanjih in izborih, kot so “The Spirits Business Master” in “World Rum Awards”.La Hechicera Serie Experimental No.1

Ta muškatni eksperiment so prvič izdali v omejeni izdaji decembra 2019.Rum se stara v sodih iz ameriškega belega hrasta, v katerih se je predhodno hranil najbolj žlahten muškat. Tako kot ostali rumi La Hechicera je tudi ta brez dodatkov, krasi ga zgolj naraven okus kot posledica staranja v najbolj odličnih sodih.
Serie Experimental No.1 odlikujejo arome bogate karamele, tropskega listja, zrelih banan in suhega sadja, kar se odraža v okusu začimb, oranževcev, slane karamele in marcipana. Pookus te zlate pijače pa je s prepoznavnimi notami hrasta z niansiranim mineralnim zaključkom.

Rum je dobitnik zlate medalije na tekmovanju “The Spirits Business Master 2020”.
La Hechicera Serie Experimental No.2

To je rum La Hechicera, poznavalsko staran v sodih iz belega hrasta in prežet z obilnimi količinami organsko pridelanih banan.


V iskanju idealnega ravnovesja okusov je mojster mešanja Giraldo Mituoka na soncu posušene banane namočil v vrhunski staran rum in tako izkoristil intenzivnost sadja, hkrati pa ohranil neokrnjenost žgane pijače. Pogumen poizkus, prefinjeno izveden.
La Hechicera Serie Experimental No.2 odlikujejo arome bogate karamele, listov tropskega gozda, zrele banane, vanilije in suhega sadja s subtilnimi dimljenimi podtoni. V okusu prevladuje bogat okus pimenta, pomarančnega konta ter slana karamela in marcipan. V pookusu začutimo opojen hrast z niansami mineralnega pookusa.Napotki za uživanje

Priporočamo, da si rum privoščite samega ali z eno samo kocko ledu, da boste zares občutili vse okuse in arome te prestižne pijače. Rum uživajte po korakih:

Izgled

Nežno dvignite kozarec in ga preverite na svetlobi, tako da lahko dobro ocenite barvo pijače. Temna barva odraža starost ruma. Nežno zaokrožite s kozarcem in si na svetlobi oglejte sledi, ki jih pušča pijača. Gostota in počasnost kapljic odražata vsebnost olj in stanje staranja pijače.

Arome

Najprej naredite požirek vode. Kozarca ne vrtite, da preprečite prehitro izhlapevanje alkohola, pač pa ga počasi približate nosu, da zajamete prve arome pijače.

Okus

Naredite majhen požirek, toliko da omočite jezik. Nato naredite večji požirek in s pijačo zaokrožite po ustih, da zajamete vse arome. Opazujte okus, ki ostane v ustih, njegovo obstojnost in različne note.

Ko ste pijačo izpili do konca, kozarec obrnete na glavo in počakate eno minuto. Nato povohajte kozarec, da ob odsotnosti alkohola zajamete prave arome kolumbijskega ruma in naravnega procesa staranja. Če preizkušate več razlicnih rumov, pred naslednjim vzorcem odstranite okus po rumu s koščkom kruha in vodo.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več