8.4.2016

ODKRIJTE HAVANA CLUB RUMBA SESSIONS: LA CLAVE

Dokumentarec vas odpelje globoko v osrčje kubanske rumbe. Havana Club poglablja svojo zavezo po širitvi kubanske kulture po svetu z novim filmskim in glasbenim projektom, ki raziskuje korenine rumbe.


Rumba: mitski Afro-kubanski žanr, ki temellji na tolkalih

Lansko poletje je Havana Club aktivirala Gillesa Petersona, radijskega voditelja na BBC in kuratorja Havana Cultura albumov, z nalogo, da razkrije skrivnosti rumbe, afro-kubanskega glasbenega žanra, iz katerega naj bi se razvila sodobna kubanska glasba.

Na tej nalogi so ga spremljali etnomuzikolog Crispin Robinson, filmski ustvarjalec Charlie Inman in kubanski pevec Daymé Arocena.

Rezultat tega glasbenega popotovanja je dokumentarni film z naslovom Havana Club Rumba Sessions: La Clave.Film se poglablja v otoške afro-kubanske tradicije in kolonialno preteklost in odkriva zgodovino glasbeenga žanra, ki je pomembno vplival na kubansko in širšo latino glasbo.

Kompilacija remiksov guaguancó, yambú in columbia

Rezultat drugega dela projekta pa je kompilacija remiksov elektronskih producentov iz različnih regij v treh osnovnih rumba stilih: guaguancó, yambú in columbia.

Cilj je bil prikazati raznolikost rumbe in sposobnost njenega dialoga z različnimi žanri.

Havana Club Rumba Sessions: La Clave je bil prikazan v kinematografih in na različnih prizoriščih v Londonu, Torontu, Birminghamu, Bristolu, Manchestru in Brightonu.

Napovedujejo pa se še predstavitve v Berlinu, Rimu, Milanu, Bruslju in Parizu.

Več informacij in napovednik predstavitev Havana Club Rumba Sessions
Več informacij o Havana Club

Zadnje dodano

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več

21.9.2021

Vroči Beefeater koktajli za hladne jesenske in zimske dni

Preberi več