Odkrijte skrivnosti HAVANE CLUB

18.8.2020

Odkrijte skrivnosti HAVANE CLUB

Prepustite se eksotičnim kubanskim okusom in spoznajte tradicionalne metode izdelave ruma.

Kuba leži v Antilskem otočju in slovi po energičnih ritmih salse, cigarah in originalnem kubanskem rumu – Havani Club. Nacionalno pijačo izdelujejo že od leta 1878.

Osnovna surovina je sladkorni trs, katerega je na otok leta 1493 pripeljal Krištof Kolumb. Odkritelj in veliki raziskovalec je Kubo označil za enega najlepših karibskih otokov.

Especial rum je v vseh pogledih nekaj posebnega! Proces dvojnega staranja Havane Club omogoča posebno globino in sladkost, ki pripomoreta k ustvarjanju vrhunskih koktajlov – Cuba Libre in drugih. Tovrsten proces staranja zagotavlja avtentičnost ruma ter edinstveno kombinacijo prijetno sladkastih okusov.

Čisti kubanski rum Havana Club Añejo 3 años mora iti skozi dolgotrajen proces staranja (3 leta), da doseže izpopolnjeno končno različico okusov.

Kako poteka celoten proces?

Osnova za izdelavo čistega ruma je pridobivanje sladkornega trsa. Iz slednjega po žetvi iztisnejo sok, t. i. Guarapo in ga nato prevrejo v sladkorni med. Sirup nato fermentira 24 ur in se spremeni v vino sladkornega trsa, ki ga ponovno segrejejo, destilirajo in kondenzirajo. Zadnji korak je staranje v belih hrastovih sodih, ki traja vsaj 3 leta.

Havano Club Añejo 7 años odlikuje unikatna mešanica okusov kakava, vanilije in sadja. Slednji so posledica neprestanega procesa staranja.

Kompleksnost Havane poskrbi, da je kubanski rum nepogrešljiva osnovna sestavina za koktajle.

Z vami delimo preprost recept za nepozabno mešanico pijač.

Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več