OLMECA GOLD

26.4.2021

OLMECA GOLD

Unikatna mešanica Olmeca Tequila sestoji iz najboljše agave, vzgojene v gorovjih osrednje Mehike.

OLMECA ZGODBA

Olmeca izhaja iz visokogorja Los Altos, ki leži v pokrajini Jalisco. Proizvedena je iz najboljše agave, gojene in ročno obrane v gorovjih osrednje Mehike. Odlikuje jo sladkast okus s pridihom sadja in citronk. Nepogrešljiva dodatka tekile Olmeca GOLD sta pomaranča in cimet. Slednja je odlična tudi za pripravo koktajlov.

Njeno ime spominja na Olmeke, prvo starodavno civilizacijo mehiške pokrajine, ki je na omenjenem ozemlju živela med 4. in 12. stoletjem pred našim štetjem. O pristni tekili govorimo, ko pijača vsebuje vsaj 51 % agave in uspeva pod posebnimi pogoji mehiške pokrajine Jalisco. Od 136 vrst agave, ki uspevajo v mehiških stepah, je za izdelavo tekile priporočena specifična vrsta, ki uspeva v srcu proizvodnje tekile – Jaliscu.

IZBRAN PROCES IZDELAVE

Posebnost slavne mehiške žgane pijače je edinstvenost procesa izdelave. Olmeca Gold sestoji iz agave, ki dozori v približno osmih letih, zato je skrben postopek izdelave ključnega pomena. Ročno nabrana agava je dolgotrajen postopek, kateremu sledi odstranjevanje bodičastih listov ter uporaba sredice za izdelavo tekile. Pridobljen fermentirani sok se nato dvakrat destilira. Od drugih tekil se Olmeca loči po uporabi naravno pridelanega kvasa, medtem ko pri drugih uporabljajo industrijski kvas.

OLMECA tekila se odlično obnese v koktajl mešanicah.

Recepte za Olmeca koktajle si lahko ogledate na tej povezavi.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več