Spoznajte viski Passport Scotch

28.11.2020

Spoznajte viski Passport Scotch

Blag škotski viski se ponaša z bogatimi sadnimi okusi in dolgoletno tradicijo.

Začetki viskija Passport Scotch segajo v šestdeseta leta 20. stoletja. Za nastanek in nadaljnji razvoj škotskega viskija sta zaslužna brata Chivas, ki sta si med drugim prizadevala za nadgraditev portfelja Pernod Ricard ter širjenje znamke na svetovni trg.

Čas nastanka viskija povezujemo z velikimi družbenimi spremembami, ki so zaznamovale preteklo dobo. Passport Scotch s kombinacijo skrbno izbranih okusov odraža določene čare omenjenega obdobja.

Sadni okus in nežna prijetna aroma izpopolnjujeta karakter viskija, unikatna zeleno obarvana steklenica pa poskrbi za prepoznaven vizualni pečat. Sladke in sadne arome viskija se prepletajo s kremastim priokusom sadja in oreščkov.

Passport Scotch je na tekmovanjih osvojil številne nagrade in priznanja:

  • srebrna medalja na tekmovanju Wine and Spirits Competition (2018),
  • srebrna medalja na tekovanju International Spirits Challenge (2018),
  • srebrna medalja na tekmovanju International Wine and Spirits Competition (2017).

Passport Scotch ima pomembno vlogo v strategiji viskijev pod okriljem podjetja Pernod Ricard. Leta 2015 je bil viski oklican za enega izmed 10 najhitreje rastočih žganih pijač na svetu. Velik trgovski medij v ZDA, Impact Magazine, je leta 2015 analiziral podatke za ustvarjanje lestvice rasti v tem segmentu. Ocenil je, da je bil Passport 6. najhitreje rastoča znamka žganih pijač (med petnajstimi najhitreje rastočimi znamkami) in zabeležil 14 % porast znamke.


Passport Scotch je na voljo tudi v Sloveniji.

Zadnje dodano

20.4.2021

JACOB'S CREEK SPARKLING ROSÉ

Preberi več

13.4.2021

PASSPORT SCOTCH – iz osrčja Škotske

Preberi več

9.4.2021

Aberlour A’bunadh - najboljši viski

Preberi več