Pernod Ricard in Ojo de Tigre sklenila partnerstvo

27.7.2020

Pernod Ricard in Ojo de Tigre sklenila partnerstvo

Pernod Ricard s ponosom naznanja sodelovanje z vrhunsko znamko tekile – Ojo de Tigre.

Hitro rastoča znamka Ojo de Tigre Mezcal odslej bogati portfelj podjetja Pernod Ricard.

Prepričal vas bo mehiški pridih, ki temelji na postopku starodavnih tradicij. Tekila sestoji iz obstojne agave, ki poskrbi za nežno sladkast zeliščni priokus. Združuje kombinacijo nenavadnih arom in okusov rastlin Tobale in listov agave Espadin. Dobro se obnese v koktajlih, lahko pa jo uživamo tudi čisto.

Dizajnersko oblikovana steklenica je eden vabljivejših komponent tekile Ojo de Tigre. Že sama vizualna podoba kar kliče po odkrivanju podeželskega sveta in v moderni svet prinaša del tradicije naših prednikov. Za izdelavo tekile Ojo de Tigre uporabljamo dve različni vrsti agave – Espadin in Tobalo.

Da je agava primerna za obiranje, potrebuje več let zorenja. Pri tem Espadin gojimo najmanj 7 let, Tobalo pa kar 14 let. O pravšnji zrelosti govorimo, ko agava doseže najvišjo stopnjo koncentracije sladkorja. Takrat nastopi čas za obiranje agave. Postopku kuhanja sledi naravna ali divja fermentacija, kjer gojenih kvasovk ne dodajamo. Postopek traja približno deset dni. Sledita destilaciji tekočine in vlaken, ki se izvajata v manjših bakrenih posodah. Ko je pijača destilirana, je pripravljena za ustekleničenje in nadaljnjo distribucijo.

Pernod Ricard ne skriva navdušenja nad sodelovanjem s pomembnimi soustanovitelji znamke Ojo de Tigre in verjame, da bodo v prihodnje privabili dodatno število potrošnikov in baristov ter razširili svoj repertoar ponudbe.

Alexandre Ricard, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Pernod Ricard, o partnerstvu: »Avtentičnost porekla Ojo de Tigre spremljata premišljena izdelava in vabljiv okus tekile. Omenjene karakteristike navzven dodatno obogati še privlačna steklenica, ki v celoti uokviri odličnost okusov. Že v bodoče se veselimo uspešnega sodelovanja in nadaljnjega razvoja blagovne znamke.«Najbolj znani različici tekile Ojo de Tigre sta Joven in Reposado, ki v Sloveniji zaenkrat še nista na voljo.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več