Pernod Ricard realizira inovacije na področju embalaže

25.2.2021

Pernod Ricard realizira inovacije na področju embalaže

Pernod Ricard s ponosom predstavlja sklop inovacij na področju embalaže različnih blagovnih znamk.

V okviru načrta 2030 “Good Times from Good Place” Sustainability & Responsibility se je Pernod Ricard zavezal, da bo do leta 2025 v celoti uvedel reciklažno embalažo, primerno za ponovno uporabo oz. embalažo, ki temelji na biološki osnovi.

Absolut vodka

Ikonična znamka švedske vodke je dosegla izjemno pomenljiv mejnik, saj je štiri leta pred zadanim ciljem uveljavila kar 50 % uporabe recikliranega stekla. Kljub številnim izzivom, povezanim z doseganjem zadanega, je podjetje Absolut v sodelovanju s proizvajalcem stekla Ardagh Group ohranilo čistost steklenice. Ta dosežek sledi prototipu papirne steklenice Absolut, ki predstavlja prvi korak do uvedbe steklenice na popolnoma biološki osnovi. Papirna steklenica sestoji iz razgradljivega materiala – 57 % papirja ter 43 % reciklirane plastike. Pri iskanju trajnostnih rešitev oz. alternativ, ki bi uspele zmanjšati ali nadomestiti tradicionalno plastično embalažo, je sodelovalo podjetje za papirne steklenice Paboco.

Beefeater gin

Svetovno največkrat nagrajeni gin (International Spirits Awards 2004—2019) je predstavil 100 % reciklažno steklenico, ki sovpada z dvesto letno destilacijsko dediščino. Steklenica je bila lansirana v Španiji, tekom letošnjega leta pa bo ta na voljo tudi drugod po svetu.

Perrier-Jouët

Prestižna znamka šampanjca je po večletnih prizadevanjih lansirala darilno škatlo, ki temelji na ekološki zasnovi in je v celoti izdelana iz naravnih vlaken. Embalaža združuje eleganco in trajnost ter je v celoti reciklažna.

Vanessa Wright, podpredsednica Sustainability & Responsibility, je izjavila:

»Strategija trajnosti in odgovornosti je središče našega poslovanja tudi pri izdelovanju. Inovacije glede embalaže so ključnega pomena za zmanjšanje neustreznega vpliva na okolje. Tako kot Absolut, Perrier-Jouët in Beefeater so tudi druge blagovne znamke zavezane tovrstnemu pristopu. Pri tem si prizadevamo za zmanjševanje odpadne embalaže ter ohranjanje naravnih virov s pomočjo recikliranja oz. ponovne uporabe.«

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več