5.4.2017

PERNOD RICARD VLAGA V LJUDI, KI ŽELIJO IZBOLJŠATI SVET

Naša misija: izkoreniniti revščino po svetu v vseh oblikah. The Chivas Venture ima poslanstvo v iskanju in podpori izjemnih podjetnikov, ki si prizadevajo za lepšo prihodnost družbe.


NAŠA MISIJA: IZKORENINITI REVŠČINO PO SVETU

The Chivas Venture ima poslanstvo v iskanju in podpori izjemnih podjetnikov, ki si prizadevajo za lepšo prihodnost družbe. Prek vsakoletne iniciative se tako predstavi 30 navdihujočih podjetnikov po celem svetu, ki predstavijo svoje ideje za izboljšanje sveta in tekmujejo za svoj delež enega milijona dolarjev. Lani smo podprli 27 socialnih podjetij, pri čemer je šel velik del podpore trem projektom, ki se vsak na svoj način borijo proti revščini. Vse to je del projekta združenih narodov Sustainable Development Goals, ki ga aktivno podpiramo.

Conceptos PlásticosConceptos Plásticos preoblikuje plastične in gumijaste odpadke v alternativno konstrukcijsko osnovo za trajne in začasne zgradbe, zavetišča, učilnice idr. Projekt preprečuje onesnaževanje okoljs in hkrati zagotavlja prepotreben gradbeni material za lokalno skupnost. Reciklirani plastični odpadki so stopljeni in preoblikovani v plastične bloke, ki delujejo po sistemu lego kock, tako da lahko družine in skupnost sami sodelujejo pri gradnji svojih novih domov. Materiali vsebujejo dodatke, ki preprečujejo požarno ogroženost, hkrati pa so varni pred potresi. Conceptos Plásticos pomaga pri borbi proti skrajni revščini, širi zavest o trajnostnih praksah, ki pozitivno vplivajo na okolje, in omogoča lokalnim skupnostim izgradnjo lastnih domov.

• Facebook: https://www.facebook.com/conceptosplasticos
• Twitter: https://twitter.com/@conceptosplast

WeFarmWeFarm je pionirska platforma za širjenje znanja za 500 milijonov malih kmetov po svetu, ki še nimajo dostopa do interneta. Uporabniki lahko med seboj delijo in dostopajo do pomembnih informacij, ki jim omogočajo izboljšanje življenja, ne da bi morali zapustiti svojo kmetijo ali si povzročati dodatne stroške. Število uporabnikov te unikatne platforme je v samo nekaj mesecih že naraslo na več 43.000 uporabnikov in 6 milijonov interakcij. Člani si lahko med seboj izmenjujejo nasvete in odgovore na zastavljena vprašanja prek brezplačne SMS storitve. Vse je prevedeno prek spletnega vmesnika in deljeno s kmetovalci po vsem svetu. Večina od 500 milijonov malih kmetij namreč živi z manj kot 1 dolarjem dnevno in deluje na področjih, kjer internet ni širše dostopen. Večji dostop do znanja in informacij tako omogoča izboljšanje pridelave in posledično zaslužka kmetovalcev, saj se lažje spopadajo z izzivi povečanja pridelka in bojem s podnebnimi spremembami.

• Spletna stran: http://wefarm.org/
• Facebook: https://www.facebook.com/WeFarmProject
• Twitter: https://twitter.com/we_farm

WakamiWakami oblikuje in prodaja ročno izdelane modne dodatke iz 16 podeželskih gvatemalskih skupnosti večjim trgovcem v 20 državah sveta. Wakami združuje podjetja, ki so last podeželskih poslovnih žensk, ki zaposlujejo več kot 500 članic svojih skupnosti. Ta podjetja so začela z le malo znanja in osnovnih sredstev pa s toliko več želje po izboljšanju življenja. Wakami omogoča izobraževanje, nujna sredstva in pomoč za zagon podjetij in povezuje njihove izdelke s trgom, pri čemer izpostavlja zgodbo o njihovem boju, sanjah in uspehu. Wakami si prizadeva za obogatitev življenja rokodelk in kupcev njihovih izdelkov s tem, da jih spodbuja, da tudi sami posežejo po svojih sanjah.

• Facebook: https://www.facebook.com/Wakami.net
• Twitter: https://twitter.com/WakamiGlobal

Obiščite The Chivas Venture spletno mesto in glasujte za finalist leta 2017: https://www.chivas.com/en-gb/the-venture/finalists/

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več