Pernod Ricard začenja s prvo globalno korporativno kampanjo “Be A Convivialist!”

20.2.2019

Pernod Ricard začenja s prvo globalno korporativno kampanjo “Be A Convivialist!”

Globalna anketa o druženju ("conviviality"), ki jo je opravil OpinionWay, odkriva, da je svet vse manj družaben.

V zadnjih letih je Pernod Ricard gradil svojo vizijo in podpis na sloganu "Kreatorji druženja"("Créateurs de Convivialité"). Kljub temu pa se zdi, da sta danes družabnost in druženje v zatonu. Rezultati globalne ankete, ki jo je OpinionWay opravil v 11 državah na 5 kontinentih in je zajela 11.500 oseb, so osnova za novo korporativno kampanjo skupine.

Kampanja je zasnovana kot poziv vsem skupaj, da postanemo bolj družabni v svetu, ki se vse bolj razlikuje od nekdanjega, o čemer pričajo naslednji rezultati:
  • Čeprav 91 % anketiranih verjame, da sta družabnost in druženje izvor dobrega počutja, jih je kar 61 % prepričanih, da je danes svet manj prijazen kot pred petimi leti;
  • Najbolj črnogledi so Francozi z 82 %, sledijo Nemci s 73 %.
  • Alarmantno je, da kar 67 % milenijcev (skupina 18-34 let) obžaluje, da se vse redkeje druži s svojimi prijatelji, predvsem na račun socialnih omrežij.
  • Današnji prvaki v družabnosti so Mehičani, sledijo Španci, Brazilci, Kitajci in Indijci. Francija se ni uvrstila med prvih 10 držav.

Dokumentarni film o druženju po svetu


Kot centralni del kampanje Pernod Ricard ponosno predstavlja dokumentarni film "The Power of Conviviality", pod katerega se je podpisal Elephant At Work. Film, posnet brez profesionalnega kastinga, prikazuje pričevanja ljudi različnega porekla s celega sveta in prikazuje pomen družabnosti kot tudi prizore resničnih trenutkov druženja s prijatelji, ki so izvor resnične sreče.

Snemalna ekipa je potovala na 12 destinacij po svetu in snemala srečanja milenijcev, ki so zajela tako obisk karaoke bara v Šanghaju, nočnega izhoda v Marseillu, razkošno večerjo v New Orleansu, novoletni večer v Berlinu, prigrizek na plaži v Tulumu (Mehika), obisk bara v Brooklynu in poroko v Goi. Vsaka priložnost je po svoje poudarila univerzalno človeško potrebo po druženju v realnem svetu.

Pernod Ricard je to vsebino postavil v okvir posebne platforme www.theconvivialists.com, za vse, ki želijo postati "convivialist”-i, se pravi osebe, ki uživajo v druženju, družabnosti in delitvi skupnih trenutkov.

Obiskovalci strani www.theconvivialists.com bodo prav tako odkrili:
  • Portret vsakega protagonista iz dokumentarca;
  • Manifest za bolj družaben svet;
  • Celotne rezultate raziskave OpinionWay;
  • Uredniške vsebine, ki analizirajo človeško potrebo po druženju.

Ekskluzivno partnerstvo z Vice-m

Pernod Ricard je združil moči z Vice-m, da bi promoviral in razširil kampanjo o družabnosti. Dokumentarec "The Power of Conviviality" bo oglaševan na različnih družabih omrežjih, predvsem v ZDA, Angliji in na Kitajskem. Hkrati pripravljajo serijo reportaž z vsega sveta s strani novinarja Laurenca Corneta in fotografa Stéphana Lavouéa (Niepce Award 2018). Oba sta svoj talent uporabila za iskanje "družabnosti" in srečanja z ljudmi, ki so resnični ambasadorji druženja in avtentičnosti v svojih skupnostih.

To potovanje vodi bralca na mali irski otok, kjer bo odkril skrivnosti legendarnega bara, v Kolumbijo in njihovo skupnost deskarjev, na Kubo, kjer je prijteljstvo prava religija, pa do nenavadnega kraljestva v Italiji ali ženske skupnosti na obrobju Himalaje.

Za Alexandra Ricarda, predsednika & izvršnega direktorja skupine Pernod Ricard, "Obstaja pravo hrepenenje po občutku pripadnosti in druženju v današnjem svetu. Convivialité za Pernod Ricard pomeni več, kot zgolj korporativno vrednoto – je naš raison d’être – in vgrajen v vsakdan vseh naših 19.000 zaposlenih po svetu. Ta način razmišljanja je bil tudi življenski moto mojega deda Paula Ricarda, ki je svoje zaposlene pozval, naj vsak dan spoznajo novega prijatelja."

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več