Pivo, vino in žgane pijače bodo na globalni ravni nosile oznake s starostno omejitvijo

15.2.2020

Pivo, vino in žgane pijače bodo na globalni ravni nosile oznake s starostno omejitvijo

V novi iniciativi proti uživanju alkohola s strani mladoletnih oseb so se vodilni proizvajalci alkoholnih pijač odločili, da bodo le-te nosile oznake s starostno omejitvijo. 

Simboli ali napisi glede storostnih omejitev bodo označeni na etiketah alkoholnih pijač članov združenja International Alliance for Responsible Drinking (IARD).

Iniciativa je ena od petih akcij, ki jih je IARD oznanil kot del prizadevanj za globalno zmanjševanje uživanja alkoholnih pijač s strani mladoletnikov.

Ob prepoznavanju pomena digitalnih komunikacij so se člani IARD zavezali tudi, da bodo mladoletnim osebam še učinkoviteje omejili dostop in interakcijo s svojimi blagovnimi znamkami. Na tej povezavi si lahko ogledate vse napovedane ukrepe.

Albert Baladi, predsednik in CEO Beam Suntory in IARD CEO Chair: "Teh pet akcij označuje korak naprej v boju proti mladoletnemu pitju alkohola. Mladoletniki ne bi smeli piti alkohola in zato aktivno spodbujamo stroge zakonske ukrepe in regulative. Čeprav marsikje že beležijo upad uživanja alkoholnih pijač med mladoletniki, pa ta trend žal ni univerzalen. Želimo še hitrejši napredek in zato delamo s partnerji na omejitvah dostopa do alkohola mladoletnim osebam v vseh delih skupnosti.

Pozivamo tudi vse ostale proizvajalce alkoholnih pijač, da se nam pridružijo. Hkrati pozivamo distributerje in prodajalce k skupnim prizadevanjem za preprečitev dostopa do alkohola mladoletnikom, tako v fizičnih kot spletnih prodajalnah. Seveda pa prosimo tudi starše in ostale odrasle osebe, da nas podpirajo in ne kupujejo ali delijo alkoholnih pijač z mladoletniki, pa čeprav z dobrimi nameni.

Skupaj si moramo prizadevati za širitev sporočila, da uživanje alkohola med mladoletniki ni družbeno sprejemljivo."

Zadnje dodano

27.7.2020

Pernod Ricard in Ojo de Tigre sklenila partnerstvo

Preberi več

24.7.2020

Plymouth gin – stalnica koktajl receptov

Preberi več

16.7.2020

SCAPA SKIREN – v objemu sladkih okusov

Preberi več