PLYMOUTH GIN – za izvrsten koktajl

10.5.2021

PLYMOUTH GIN – za izvrsten koktajl

Bogata mešanica sedmih ročno nabranih botaničnih zelišč je nepogrešljiva sestavina najboljših martinijev.

Gin se imenuje po mestu Plymouth, ki se nahaja v južni Angliji. V istoimenski destilarni, ki obratuje že od leta 1793, z destilacijo nastaja omenjeni gin. Na tem mestu je v 15. stoletju stal samostan, kjer so že v preteklosti izdelovali alkoholne zeliščne pripravke za zdravljenje.

Stalnica koktajl receptov

Plymouth je davno navdahnil originalno verzijo suhega martinija in bil prepoznan kot temeljna sestavina izvrstnega martinija ter tako pometel s preostalo konkurenco alkoholnih pijač. Sedem skrbno izbranih in ročno nabranih zelišč zagotavlja odlično osnovo za martinije in druge pijače. Plymouth tako še vedno ostaja stalnica koktajl receptov.

Idealen je v kombinaciji s tonikom in ledom ter dodatkom limone. Ponaša se z vonjem brina ter koriandra in kardamoma. Sladek in kremast okus se nežno prepleta z aromatičnimi toni, okus pa popestrita perunika in angelika.

Sestavine

Gin sestoji iz brinovih jagod (eterična olja poskrbijo za aromo bora in dajejo grenak pridih), koriandra (poskrbi za rahlo kislo-pekoč okus), lupin limone in pomaranče, korenine angelike (okus mentola), zelenega kardamoma (suh, sladkast okus) in korenine perunike.

Nagrade

Več kot 200 letna tradicija gina Plymouth s seboj prinaša tudi številne nagrade in odličja.

»V obdobju od leta 2010 do 2019 je Plymouth gin prejel kar 4 zlate odlike. Leta 2018 pa je na tekmovanju Tastings.com Championships osvojil nagrado z receptom, ki združuje dva dela Plymouth gina s tremi četrtinami dela Noilly Prat Vermoutha.«

Plymouth gin je na voljo tudi v Sloveniji.

Zadnje dodano

16.9.2021

Pedro Pascal nova zvezda globalne marketinške kampanje za Casillero del Diablo

Preberi več

7.9.2021

Pernod Ricard z novo Responsible Party digitalno kampanjo proti pretiranemu pitju alkohola z univerzalnim sporočilom: "Pijte več ... vode"

Preberi več

10.8.2021

Maison Martell je osvojil zlato priznanje v vinskem turizmu

Preberi več