S pobudo Pernod Ricarda do prvega poljskega muzeja vodke.

31.7.2018

S pobudo Pernod Ricarda do prvega poljskega muzeja vodke.

Praga - Varšava - v centru "Koneser Prague" se odpira prvi poljski muzej vodke. 

Poljski muzej vodke, ki se bo odprl v centru "Koneser Prague" v Varšavi na Poljskem, bo varuh nacionalne dediščine, ki je v preteklosti proizvedla nekatere vodilne žgane pijače in vodko. Med njimi tudi zelo znamenite vodke skupine Pernod Ricard, kot so Wyborowa in Luksusowa.

Sodobni prostor, zgrajen s sponzorstvom skupine Pernod Ricard in Evropske unije, je noviteta s 500-letno zgodovino poljske tradicije destilacije, ki je osnova poljske vodke in zaščitena z geografsko označbo.

"Poljske vodke so strateški stebri naših dejavnosti na Poljskem. Trdno verjamemo, da bodo vsi, ki obiščejo muzej, cenili zanimivo zgodovino poljske vodke, ki navdušuje že dolga stoletja. Nedvomno bodo občutili to našo ljubezen do neprekosljive kakovosti in okusa ter hkrati izvedeli nekaj zanimivosti o poljski vodki," pravi Eric Benoist, direktor Wyborowa Pernod Ricard.

"Poljska vodka je neločljivo povezana s poljsko kulturo in običaji. Je eden izmed pomembnejših poljskih izvoznih produktov. Po vsem svetu slovi po svojem izvrstnem okusu, zato se je poljska vodka pridružila francoskemu konjaku in škotskem viskiju na seznamu zaščitenih geografskih označb in produktov. Obiskovalci lahko v muzeju odkrivajo različne okuse in arome poljskih vodk, narejenih iz tradicionalnih poljskih žit in krompirja," se navdušuje Andrzej Szumowski, podpredsednik na Wyborowi Pernod Ricard.

V muzeju je za vse navdušence vodke tudi "Akademija Bar Vodka", ki bo ponudila degustacijo in izobraževalne delavnice, namenjene spoznanju poljske vodke. Tam bo za sproščanje in uživanje v vodki obiskovalcem na voljo tudi eleganten lounge bar.Zadnje dodano

16.9.2021

Pedro Pascal nova zvezda globalne marketinške kampanje za Casillero del Diablo

Preberi več

7.9.2021

Pernod Ricard z novo Responsible Party digitalno kampanjo proti pretiranemu pitju alkohola z univerzalnim sporočilom: "Pijte več ... vode"

Preberi več

10.8.2021

Maison Martell je osvojil zlato priznanje v vinskem turizmu

Preberi več