SCAPA SKIREN – v objemu sladkih okusov

16.7.2020

SCAPA SKIREN – v objemu sladkih okusov

Skiren je nov enosladni viski škotske destilarne Scapa.

Zaliv Scapa po staroindijsko pomeni »ladja« in je eno največjih pristanišč na svetu. Destilarna Scapa je ena najmanjših škotskih destilarn z bogato zgodovino. V njej vse delo poteka ročno, upoštevajoč tradicionalne metode destilacije in druge postopke proizvodnje viskija. Zahvaljujoč zgolj petim izredno predanim proizvajalcem, sodi viski Skiren med kakovostnejše enosladnike z izrazito otoškim priokusom.


Za prvo destilacijo je uporabljen unikatno oblikovan destilirni kotel na Škotskem, ki viskiju zagotavlja bogat medeno-sladek okus. Staranje v sodih, izdelanih iz ameriškega hrasta, poskrbi za dodaten pridih tropskega sadja in citrusov, obenem pa daje viskiju kremast okus s pridihom vanilije in obalnega resja. Uporabljena voda je pridobljena iz okoliških izvirov Orquil, katere napajajo padavine z največjih vrhov. Takrat se slad pretvori v pivino, kar daje pijači nežno sladkast okus.

Leta 2015 je destilarna odprla svoja vrata javnosti in predstavila svoj prvi center za obiskovalce z namenom izobraževanja poznavalcev o svojem edinstvenem proizvodnem procesu. Ob tem je bil mogoč tudi ogled tradicionalnih, ročnih proizvodnih metod.

Scapa Skiren viski slovi po medeno sladkastem okusu. Otoki Orkney imajo bogato nordijsko dediščino, kar je razvidno iz imena Skiren, ki v prevodu pomeni »bleščeče svetlo nebo«.

Zadnje dodano

7.8.2020

CHIVAS REGAL – sinonim za najboljši viski

Preberi več

27.7.2020

Pernod Ricard in Ojo de Tigre sklenila partnerstvo

Preberi več

24.7.2020

Plymouth gin – stalnica koktajl receptov

Preberi več