SCAPA SKIREN – v objemu sladkih okusov

16.7.2020

SCAPA SKIREN – v objemu sladkih okusov

Skiren je nov enosladni viski škotske destilarne Scapa.

Zaliv Scapa po staroindijsko pomeni »ladja« in je eno največjih pristanišč na svetu. Destilarna Scapa je ena najmanjših škotskih destilarn z bogato zgodovino. V njej vse delo poteka ročno, upoštevajoč tradicionalne metode destilacije in druge postopke proizvodnje viskija. Zahvaljujoč zgolj petim izredno predanim proizvajalcem, sodi viski Skiren med kakovostnejše enosladnike z izrazito otoškim priokusom.


Za prvo destilacijo je uporabljen unikatno oblikovan destilirni kotel na Škotskem, ki viskiju zagotavlja bogat medeno-sladek okus. Staranje v sodih, izdelanih iz ameriškega hrasta, poskrbi za dodaten pridih tropskega sadja in citrusov, obenem pa daje viskiju kremast okus s pridihom vanilije in obalnega resja. Uporabljena voda je pridobljena iz okoliških izvirov Orquil, katere napajajo padavine z največjih vrhov. Takrat se slad pretvori v pivino, kar daje pijači nežno sladkast okus.

Leta 2015 je destilarna odprla svoja vrata javnosti in predstavila svoj prvi center za obiskovalce z namenom izobraževanja poznavalcev o svojem edinstvenem proizvodnem procesu. Ob tem je bil mogoč tudi ogled tradicionalnih, ročnih proizvodnih metod.

Scapa Skiren viski slovi po medeno sladkastem okusu. Otoki Orkney imajo bogato nordijsko dediščino, kar je razvidno iz imena Skiren, ki v prevodu pomeni »bleščeče svetlo nebo«.

Zadnje dodano

16.9.2021

Pedro Pascal nova zvezda globalne marketinške kampanje za Casillero del Diablo

Preberi več

7.9.2021

Pernod Ricard z novo Responsible Party digitalno kampanjo proti pretiranemu pitju alkohola z univerzalnim sporočilom: "Pijte več ... vode"

Preberi več

10.8.2021

Maison Martell je osvojil zlato priznanje v vinskem turizmu

Preberi več