27.7.2016

SPOROČILO V STEKLENICI

Spoznajte ozadje ter sam začetek revolucionarne Absolut vodke.REVOLUCIJA
ABSOLUT VODKE

Temna, le v obrisih vidna oblika steklenice.
Sama po sebi ikona, priznana po vsem svetu!Spoznajmo, kako se je vse skupaj sploh začelo.
Vrnimo se nazaj v leto 1970. Takrat je bil Absolut znan še pod imenom "Absolut Rent Brännvin". In še preden je švedska vodka sploh dosegla obale Združenih držav, je tam že bila zagnana ekipa z enim samim ciljem: "Ustvariti novo, revolucionarno podobo, ki bo izstopala v ameriških barih".

Njihov izziv je bil ustvariti novo, osvežujočo in drugačno obliko steklenice, ki je do takrat še ni bilo moč videti.

Oglaševalec in oblikovalski strokovnjak Gunnar Broman je več mesecev razmišljal o novi in prefinjeni obliki steklenice, vendar njegovo razmišljanje ni obrodilo sadov. Načrtoval je in narisal nešteto skic, vendar se je prava ideja izmikala.

Nekoliko potrt se je odpravil na sprehod skozi eno najstarejših sosesk v švedskem Stockholmu, "Gamla Stan", ko je na oknu starinarnice zagledal tradicionalno steklenico, ki so jih uporabljali v lekarnah v 18. stoletju. Bil je presrečen. Začutil je premik!
"BISTVO JE NOTRANJOST IN TA ŠTEJE!"

Namesto velikih papirnatih etiket na steklenici, je ekipa razmišljala o dizajnu steklenice, ki bi že sam po sebi izražal kvaliteto in čistost vodke. Tako so se odločili za revolucijo in tiskali direktno na steklenico.

Kaligrafijo in logotip Absolut so tako natisnili z modro barvo, ki simbilizira čistost vodke, ter seveda obris švedskega kralja vodke in ustanovitelja Absolut vodke, Larsa Olssona Smith-a.
Po razbitju stereotipov oblikovanja, je Absolut vodka prepotovala svet in postala vsem dobro znana ikona, ki živi še danes!

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več