Spoznajte finaliste Chivas Venture 2019

19.3.2019

Spoznajte finaliste Chivas Venture 2019

Predstavljamo 20 start-up podjetij s celega sveta, ki se bodo maja potegovala za 1 milijon $ vredno donacijo s strani sklada Chivas Venture.

Finale se bo odvil na TNW konferenci, dvodnevnem tehnološkem festovalu v Amstredamu, kjer se bo zadnjih 5 podjetij pred sodniki potegovalo za del visoke nagrade.

Obstaja pa tudi nagrada ‘People’s Choice’ v višini 100,000 $, ki bo podeljena podjetju z največ glasovi. Od 9. aprila dalje lahko glasujete tudi vi. Ker lahko glasujete zgolj enkrat, pazljivo izberite svojega kandidata.

Izbrana podjetja prepletajo dobiček z dobrimi nameni in pozitivnim učinkom na naš svet in delujejo na širokem področju različnih družbenih, ekonomskih in ekoloških problemov.

Kandidati za nagrado:

Projekt Agua Segura
Nicolas Wertheimer, Argentina

Agua Segura prepleta tehnologijo in izobraževanje in omogoča marginaliziranim skupinam in šolam dostop do čiste vode. Projekt si prizadeva najti učinkovite trajnostne rešitve za težave, ki pestijo posamezne skupnosti. Več.

Robinetto
Jeroen Vereecke, Belgija

Robinetto se trudi, da bi strežba pijače na dogodkih postala bolj trajnostno naravnana in z manjšim ogljičnim odtisom. Več.

Cataki
Thiago Ackel, Brazilija

Cataki je aplikacija, ki povezuje tiste, ki smeti producirajo, s tistimi, ki jih zbirajo, kar omogoča nezaposlenim dodaten zaslužek in spodbuja krožno ekonomijo. Več.

Lam’on
Gergana Stancheva, Bolgarija

Lam’on se spopada s krizo s plastičnimi odpadki tako, da ponuja alternativo filmu za tisk revij, ki je obstojna tudi do deset let. Njihova vlakna so narejena iz koruze in dodatkov in stoodstotno biorazgadljiva. Več.

Burn To Give
Eduardo della Maggiora, Čile

Burn To Give je platforma, ki nagovarja dva problema sodobne družbe – na eni strani lakoto in na drugi debelost. Za vsako zabeleženo kalorijo, ki jo uporabnik z vajami porabi, platforma zagotovi kalorijo za lačne otroke. Več.

Ingredio
Zoe Cournia, Grčija

Ingredio je aplikacija, ki potrošnike izobražuje o prehranskih in kozmetičnih izdelkih v lahko razumljivem jeziku. Uporabniki fotografirajo etiketo s sestavinami in prejmejo informacijo o vsebinah, strupenosti, alergenih ... Več.

The Sustainable Group
Jonathan Haran, Israel

The Sustainable Group išče poceni nastanitvene rešitve za begunce in države s težavami v infrastrukturi. Razvijajo ‘village in a box’, samooskrbni sistem z zagotavljanjem vode, hrane in energije. Več.

Vegea
Valentina Longobardo, Italija

Vegea spreminja stranske produkte vinarstva v tkanino in ponuja trajnostno alternativo usnju v modni industriji. Material so poimenovali Vegeatextile in ga uspešno tržijo tudi s pomočjo modnih hiš, kot je H&M. Več.

Pocket Marche
Yamaguchi Mikio, Japonska

Pocket Marche je mobilna prodajna platforma, ki združuje ribiče, kmete in končne potrošnike. Družbeni start-up promovira lokalna podjetja in reduciranje odpadkov. Več.

Xilinat
Javier Larragoiti, Mehika

Xilinat spreminja kmetijske odpadke v nadomestke za sladkor, ki vsebujejo manj kalorij in so primerni tudi za diabetike. Več.

Tykn
Tey Al-Rjula, Nizozemska

Tykn ponuja novo tehnologijo migrantom in ščiti njihove pravice skozi kreiranje digitalne identitete. Več.

Syntoil
Martyna Sztaba, Poljska

Syntoil rešuje probleme odpadne gume in predeluje odpadne pnevmatike v reciklirane saje, nafto in plin. Več.

SPEAK
Hugo Aguiar, Portugalska

SPEAK ruši kulturne prepreke z blaženjem marginalizacije beguncev in izseljencev skozi neformalno mreženje. Ustvarja jezikovne in kulturne programe izmenjave za lokalno prebivalstvo in migrante. Več.

Human Link
George Georgescu, Romunija

Human Link uporablja GPS tehnologijo, da posreduje lokacijo ljudi, ki trpijo za demenco, njihovim svojcem. Naprava naj bi vračalo določeno mero samostojnosti tistim, ki trpijo za to boleznijo. Več.

Save The Bees
Michal Matus, Slovaška

Save The Bees je socialno podjetje, ki uporablja tehnologijo za opolnomočenje čebelarjev in izboljšanje okolja. Čebelarji lahko digitalno spremljajo status čebel in pogojev v čebelnjaku v realnem času. Več.

KHULA
Matthew Piper, Južna Afrika

KHULA je ustvaril programsko opremo ki povezuje kmete in potrošnike. Deluje kot virtualna farma, ki ponuja kmetom alternativni kanal za prodajo. Več.

Giving Streets
Dimitris Vassiliadis, Anglija

Giving Streets je aplikacija, ki brezdomcem in pouličnim glasbenikom omogoča prejem brezgotovinskih donacij prek PayPala ali ostalih ponudnikov storitev. Aplikacija od upravičencev zahteva, da imajo edinstveno kodo QR, ki jo je mogoče optično prebrati, da lahko prejmejo donacije. Več.

Revive Eco
Scott Kennedy, Škotska

Revive Eco zbira uporabljene ostanke kave v restavracijah in kavarnah in jih predeluje v vrsto okolju prijaznih produktov. Več.

Go Copia
Komal Ahmad, ZDA

Go Copia je aplikacija, ki podjetjem omogoča, da izmerijo in donirajo presežke hrane za finančno kompenzacijo. Zmanjševanje odpadkov na račun preskrbovanja skupnosti. Več.

Vulcan Augmetics
Trịnh Khánh Hạ, Vietnam

Vulcan Augmetics proizvaja cenovno dostopno protetiko, namenjeno državam v razvoju, da bi okrepila moč amputirancev in jih vrnila nazaj med delovno silo. Več.


Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več