Spoznajte konjake MARTELL

15.9.2020

Spoznajte konjake MARTELL

Martell že več kot tri stoletja proizvaja, izvaža in trži konjake, pridobljene z dvojno destilacijo čistih vin. Njihov sloves opravičujeta kakovost in harmonija okusov.

Konjaki Martell so edinstven in inovativen produkt potrpežljivosti, strasti in popolnosti pri procesu izdelave. Začetki pijače segajo v leto 1715, ko je hišo konjaka ustanovil Jean Martell. Slednjo uvrščamo med svetovno najstarejše hiše za izdelavo konjakov.

Znamka Martell je hitro pridobila sloves doma in v tujini. Ugledu botruje specifičnost konjaka, med drugim poseben postopek izdelave. Martell se od ostalih konjakov razlikuje po metodi dvojne destilacije vin. Ob uporabi tradicionalnih metod postopek destilacije omogoči svetlost in gladkost konjaka.


O kakovosti priča posebej izbrano grozdje, pridobljeno iz štirih najboljših mikroregij francoske regije Cognac. Odličnost konjaka temelji na zorenju v hrastovih sodih, ki dajejo konjaku lahek, blag in aromatičen okus.

KLJUČNE ZGODOVINSKE PRELOMNICE

1700

Leto zaznamuje rojstvo ustanovitelja Jeana Martella, ki se je iz rojstnega Jerseya preselil v Francijo. Evropsko mesto ga je povsem prevzelo in kmalu zatem se je posvetil izdelavi konjaka.

1753

Po smrti Jeana Martella je vdova Rachel Martell prevzela Maison Martell in si prizadevala nadaljevati in uresničiti njegovo vizijo.

1808

Leta 1808 je kralj George III. izdal dovoljenje za uvoz konjaka Martell v Anglijo.

1858

Renome konjaka Martell se je še naprej širil po svetu. Prve pošiljke so istega leta prispele na Kitajsko.

2005

Martell je nadgradil svoj portfelj s konjakom Martell XO, ki s svojim intenzivnim in prepoznavnim okusom ter privlačno oblikovano steklenico kmalu postane klasika.

2015

Globalna hiša konjaka Martell je praznovala svojo zgodovinsko 300. obletnico v kraljevi palači Versailles v Franciji.

2017

Martell zbirko je leta 2017 obogatil Cordon Bleu Extra, legendarna pijača s pridihom starega originalnega recepta. Istega leta se je portfelju pridružil še Martell Blue Swift, pijača z drznim ameriškim priokusom.

2018

Leta 2018 je Martell Cordon Bleu osvojil zlato medaljo na tekmovanju World Wine & Spirits v New Yorku.

2019

Hiša Martell je osvojila 4 dvojna zlata odličja, 1 zlato in 1 srebrno medaljo na SFWSC (San Francisco World Spirits Competition).

Pri nas so na voljo: MARTELL V.S. SINGLE DISTILLERY, MARTELL V.S.O.P., MARTELL X.O., MARTELL L'OR DE JEAN, MARTELL CORDON BLEU, MARTELL CHANTALOUPE.


Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več