13.12.2016

Spoznajte kralja vodke

Lars Olsson Smith je legenda vodke.
Ste že slišali zanj?Lars Olsson Smith je legenda vodke. Ste že slišali zanj?Malo ljudi ve, kdo je. Toda ironija je, da je njegova silhueta dobesedno po vsem svetu - častimo njega in njegovo revolucionarno zapuščino, katera nosi njegovo podobo na medaljonu vsake posamezne steklenice Absolut vodke.

Lars Olsson Smith ali L O Smith, je legenda, ki je v letu 1879 predstavil novo vrsto vodke na svetu.


Rodil se je v revni družini na jugu Švedske. Lars je priložnost za bližnje srečanje s poslovnim svetom dobil že v mladosti, medtem ko je bila večina vrstnikov še v šolskih klopeh. In nič kaj dolgo ni trajalo, da se je neustrašen in poslovno nadarjeni mladenič odločil, da bo imel najbogatejša polja pšenice daleč naokoli. Kljub temu, da sam ni pil alkohola, je bil njegov namen, da spremeni igro vodke za vedno.

V prizadevanju za izboljšanje kakovosti vodke na Švedskem je kupil nova polja in destilarno. Nato je uporabil svoje podjetniške sposobnosti za sprejem inovativne metode destilacije, ki prej še nikoli ni bila preizkušena v tako velikem obsegu.

Takšna destilacija je v tistih časih veljala preprosto za prevelik finančni zalogaj. Lars je destilacijo ponovil kar petkrat, da je zagotovil dobesedno absolutno čisto vodko "Absolut Rent Bränvin".

Ta revolucionarni postopek destilacije je izboljšal do te mere, da se proces izdelave vodke še danes ponaša z njegovo koristno inovacijo.

Njegova stalna težnja k boljši kakovosti in želja po najboljšem ga je gnala v vedno nove uspehe.

Govoril je kar sedem jezikov, postal pa je tudi dober in spoštovan politik.

Boril se je za dobrobit sodržavljanov in svoboden svet.


Za seboj je pustil zapuščino, ki jo Absolut podpira še dandanes.


Lars Olsson Smith, resnično si si zaslužil svoj naziv - kralj in legenda vodke.Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več