Spoznajte tekilo OLMECA

13.7.2020

Spoznajte tekilo OLMECA

Olmeca izhaja iz visokogorja Los Altos, ki leži v pokrajini Jalisco. Proizvedena je iz najboljše agave, gojene in ročno obrane v gorovjih osrednje Mehike.

O pristni tekili govorimo, kadar pijača vsebuje najmanj 51 % agave in uspeva pod posebnimi pogoji mehiške pokrajine Jalisco. Od 136 vrst agave, ki uspevajo v mehiških stepah, je za izdelavo tekile priporočena specifična vrsta, ki uspeva v srcu proizvodnje tekile – Jaliscu. Olmeca izhaja iz visokogorja Los Altos, ki leži v pokrajini Jalisco. Proizvedena je iz najboljše agave, gojene in ročno obrane v gorovjih osrednje Mehike. Njeno ime spominja na Olmeke, prvo starodavno civilizacijo mehiške pokrajine, ki je na omenjenem ozemlju živela med 4. in 12. stoletjem pred našim štetjem.

Najodločilnejši člen pri proizvodnji slavne mehiške žgane pijače je specifičen proces izdelave. Tekila sestoji iz agave, ki dozori v približno osmih letih, zato je skrben postopek izdelave ključnega pomena. Ročno nabrana agava je dolgotrajen postopek, kateremu sledi odstranjevanje bodičastih listov ter uporaba sredice za izdelavo tekile. Pridobljen fermentirani sok se nato dvakrat destilira.

Olmeca se od preostalih tekil razlikuje predvsem v postopku pridelave. Slednji izločijo jedro, kar daje tekili sladkast okus. Prav tako se pri drugih tekilah uporablja industrijski kvas, medtem ko je pri Olmeci uporabljen naravno pridelan kvas.

Navadno tekilo uživamo samostojno, lahko pa jo uporabimo tudi kot osnovno sestavino za koktajle. Njen okus popestrita limona in sol, za odličen okus pa poskrbi kombinacija tekile s cimetom in pomarančo.

OLMECA BLANCO

Olmeca BLANCO je polnjena takoj po destilacijskem procesu. Prepoznavna je po blagi, sveži limonini aromi. Prepričal vas bo njen sladek okus, rahlo dimljen z medeno aromo. Tekila je odlična podlaga za pripravo koktajlov.

Recept za koktajl Olmeca Night Ruler – noč je tvoja!

Sestavine:

- steklenica tekile Olmeca Blanco

- jedilne bleščice (v modri barvi)

Priprava:

V steklenico tekile Olmeca BLANCO dodamo 5 g jedilnih bleščic. Pred zaužitjem pijačo dobro pretresemo. Bleščice lahko dodamo tudi neposredno v »shot« kozarec.

OLMECA GOLD

Olmeca GOLD sestoji iz unikatne mešanice starih in mladih tekil. Odlikuje jo zanjo značilen sladkast okus s pridihom sadja in citronk. Nepogrešljiva dodatka tekile Olmeca GOLD sta pomaranča in cimet. Omenjena tekila je prav tako primerna za pripravo koktajlov.

OLMECA tekila se odlično obnese v koktajl mešanicah. Več receptov si lahko ogledate na spletni strani.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več