REDBREAST 12 Y.O.

30.11.2020

REDBREAST 12 Y.O.

Redbreast, priznan »single pot still« irski viski , bo navdušil tudi najbolj zahtevne ljubitelje viskija.

Redbreast 12 Y.O. se ponaša s kompleksnostjo okusov in značilnimi specifikami viskija Pot Still. Sestoji iz mešanice ječmenovega sladu in je trikrat destiliran v posebnih destilacijskih kotlih. Zorjen je v bourbon in šeri hrastovih sodih.

Redbreast je značilen primer tradicionalnih »pot still« irskih viskijev. Izvira iz leta 1903, ko je Jameson sklenil dogovor z uvoznikom Gibeys Wines & Spirits za dobavo novih žganih pijač iz njihove destilarne Bow St. Distillery. Tradicija tistega časa je omogočala, da so destilarne prodajale neustekleničene viskije t. i. bonderjem, ki so imeli (zaradi uvažanja alkoholiziranih vin) velike zaloge praznih sodov, v katerih so lahko zoreli nove viskije.


Zaradi močnega vpliva destilatov, zorjenih v sodih za šeri Oloroso, so Redbreast viskiji polni izbranih arom in okusov ter slovijo po značilnem temnem karakterju posušenih sadežev.


AROMA

Vonj viskija Redbreast 12 Y.O. spominja na kompleksno pikantno aromo z notami žganega lesa.

OKUS

Okus je kompleksen, poln in svilnato gladek. Obogaten je s harmoničnim ravnovesjem pikantnih, kremastih, sadnih in žganih not šerija.

ZAKLJUČEK

Kombinacija izbranih okusov poskrbi za dolg, izpopolnjujoč zaključek v ustih.

NAGRADE

Redbreast 12 Y.O. je na tekmovanju IWSC 2019 (International Wine & Spirit Competition) prejel zlato medaljo za najboljši viski. Leta 2013 in 2014 pa si je na istem tekmovanju prislužil srebrni medalji za svetovno najbolj priljubljen viski. O kakovosti viskija pričajo tudi številne druge nagrade.

V Sloveniji je trenutno na voljo Redbreast 12 Y.O.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več