19.5.2015

THE GLENLIVET FOUNDER’S RESERVE: POKLON IZVORNI VIZIJI

Founder’s Reserve pooseblja srce in dušo hiše viskija The Glenlivet. Poklanja se izvorni viziji ustanovitelja in očeta znamke, Georgea Smitha. Ta je destilarno The Glenlivet Distillery ustanovil že leta 1824 in bila je prva, ki je proizvajala viski tako izjemne kakovosti.


Viskiji hiše The Glenlivet so pomagali postaviti standarde malt viskijev. Le najboljši med njimi so si zaslužili nositi ime "The Glenlivet” viski.

The Glenlivet Founders reserve je inspiracija te izvorne vizije izpred 200 let. Destilacija v istih bakrenih kotlih posebne oblike, kot jih je zasnoval še George Smith, ustvari viski enkratnega in klasičnega sadnega stila, po katerem je The Glenlivet znan.

Tradicionalno viski v prvem polnjenju zori v prvovrstnih ameriških hrastovih sodih, kar v njem poudari kremasto sladkost in mu da nežno noto.

Viski ima v mestu Glenlivet dolgo zgodovino. Glenlivet je posebno mesto v Speyside-u. V prevodu iz galščine ime pomeni "dolina tistega, ki teče

PO IZVORNI VIZIJI OČETA IN
USTANOVITELJA GEORGE
SMITHA THE GLENLIVET
ŽE OD LETA 1824 PROIZVAJA
VISKIJE IZJEMNE KVALITETE.


uglajeno”. Tisti, ki so kraj poimenovali, so imeli verjetno v mislih reko Livet, ki izvira visoko v hribih Ladder in se na svoji poti pridruži reki Avon.

Vendar po tej dolini teče tudi nekaj, kar je cenjeno in iskano že stoletja: viski. Na začetku 19. stoletja, ko so se zaradi visokih davkov razmahnile ilegalne destilarne, so megleni vrhovi in skrite kotline ponujale polno skrivališč za tihotapce, ki so se skrivali pred dacarji.

Če bi vprašali njih, bi vam povedali, da je nagrada vredna tveganja: viskiji, ki so bili destilirani v tej dolini, so bili resnično brez primerjave. Viski iz Glenliveta je zahteval celo kralj George IV, ko je obiskal Škotsko leta 1822. Večina ljudi je bila presenečena, da je kralj zahteva nelegalen in takrat še neuveljavljen lokalen viski. Vendar ne vsi: George Smith je prepoznal priložnost in pravo vrednost odličnega viskija in začel zgodbo The Glenlivet.

The Glenlivet Founder’s Reserve nadaljuje tradicijo destilarne in je primeren poklon njenemu ustanovitelju in vizionarju, Georgu Smithu.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več